Mihai Răzvan Ungureanu: "Vizibilitatea noastră în NATO a crescut în 2005"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 23 decembrie 2005

Politica externă merită mult mai mult, fiind cel puţin la fel de importantă precum politica internă, pe care de fapt se bazează, a spus, ieri, şeful diplomaţiei noastre, Mihai Răzvan Ungureanu. "Sperăm că în 2006 vom demonstra acest lucru", a subliniat domnia sa, considerînd că în 2005 a avut loc o schimbare de discurs politic, însoţită de o schimbare de atitudine şi imagine politică. "Trebuie să ne pregătim pentru o altă Românie, o Românie puternică, capabilă să-şi asume responsabilităţi, fără să facă paşi înapoi", a afirmat ministrul de externe.

Mihai Răzvan Ungureanu a subliniat că eforturile diplomaţiei noastre au făcut să devenim unul din cei mai puternici aliaţi din NATO. Astfel, peste 2.000 de militari sînt, acum, în teatrele de război exterioare României. "Vizibilitatea noastră a crescut enorm", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, menţionînd: "România este prima şi singura ţară din centrul şi estul Europei a cărei relaţie cu SUA a căpătat concreteţe strategică reală. Pînă în acest an n-am fost pregătiţi pentru etapa post-2004. Am intrat în NATO, apoi atitudinea a fost una de relaxare totală. Am încercat, însă, să arătam că nu sîntem piesa unui cor, putem pretinde că sîntem solişti".

Totodată, Mihai Răzvan Ungureanu a evidenţiat rolul dinamic jucat de România în relansarea relaţiilor cu Federaţia Rusă, Ucraina, ţările arabe şi cu Orientul, redimensionarea parteneriatului cu Republica Moldova, afirmarea subiectelor privind Marea Neagră, Transnistria, Kosovo şi Balcanii de Vest ca teme predilecte de interes ale diplomaţiei de la Bucureşti.

Pe de altă parte, ministrul de externe a spus că, în prezent, "ne pregătim pentru România de după 2007", mai ales că după aderarea la Uniunea Europeană ţara noastră va căuta pieţe, dat fiind că integrarea nu i le va aduce în mod automat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb