MIHAI TONE, BITCOIN ROMÂNIA: "Criptomonedele vor creşte când reglementarea va fi pusă la punct"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 decembrie 2018

"Criptomonedele vor creşte când reglementarea va fi pusă la punct"

Similar cu pieţele tradiţionale, evoluţia celei de criptomonede este ciclică, dar mult mai volatilă

Reglementarea corespunzătoare a criptomonedelor va oferi încredere pieţei şi va duce la creşterea preţului monedelor digitale, inclusiv după ce investitorii instituţionali vor avea acces la tranzacţionare, ne-a precizat Mihai Tone, directorul de tranzacţionare de la Bitcoin România.

Domnia sa ne-a declarat: "În opinia mea, reglementarea reprezintă principalul motor cu pontenţial de a duce la creşterea criptomonedelor, acesta fiind de altfel şi motivul pentru care tendinţa ascendentă avută de monedele digitale a fost inversată la începutul anului 2018. În momentul în care reglementarea pieţei criptomonedelor va fi pusă la punct, cantităţi impresionante de bani vor intra în piaţă şi invariabil, preţul monedelor virtuale va creşte. Bineînţeles, partea de reglementare va oferi şi un alt nivel de încredere pieţei şi o experienţă mult mai sigură în procesul de tranzacţionare".

Mihai Tone a completat: "De asemenea, jucătorii mari, clienţii instituţionali, adivă fondurile de investiţii şi băncile, care până în prezent nu au avut acces la piaţa criptomonedelor ca urmare a lipsei reglementărilor, vor avea acces după aplicarea unei forme clare în acest sens, ceea ce va influenţa preţul într-un mod dramatic".

Preţul criptovalutei Bitcoin a continuat să scadă cu 2,9%, ieri, în jurul orei 17:00, ducând moneda virtuală la un preţ mai mic de 3.450 de dolari, în condiţiile în care, în primele zece zile de tranzacţionare din decembrie, criptomoneda a pierdut aproape 17% din valoare.

De menţionat că în data de 19 noiembrie, cotaţia Bitcoin a scăzut pentru prima dată în ultimele treisprezece luni sub nivelul de 5.000 de dolari, după ce în decembrie 2017, criptomoneda a atins o valoare maximă de aproape 20.000 de dolari.

În ceea ce priveşte motivele deprecierii criptomonedei Bitcoin de la maximul istoric, directorul de tranzacţionare al Bitcoin România ne-a trans­mis: "Sfârşitul anului 2017 a fost marcat de perioada de epuizare a trendului ascendent anterior. Maximele atinse, de aproape 20.000 de dolari ar fi putut fi mai mari, dar atunci au început să fie ridicate diverse probleme de reglementare legate de tipul de business şi închiderea temporară a câtorva exchange-uri (n.r. schimburi) coreene pe motive privind lipsa procedurilor de tipul KYC (n.r. "Know your clients", ceea ce se referă la un sistem de identificare a clienţilor)".

Potrivit domnului Tone, aceste evenimente au creat un sentiment de incertitudine în piaţă, fapt pentru care mulţi traderi au vândut pentru "a se pune la adăpost".

Reprezentantul Bitcoin a adăugat: "Ulterior, acest sell-off (n.r. vânzare accentuată) a fost continuat din cauza lipsei unei rezoluţii clare în privinţa reglementării, care a întârziat să apară, dar şi alţi factori mai puţin importanţi, dar care, cumulat, au avut un efect semnificativ."

Din punct de vedere tehnic, criptovaluta s-a înscris pe un trend descendent pe termen scurt şi mediu pe graficul zilnic, cotaţia BTC/USD tranzacţionându-se sub mediile mobile simple de 20 şi 50 de zile care definesc aceste orizonturi de timp, potrivit datelor furnizate de investing.com, care replică exchange-ul Bitfinex.

De asemenea, şi în ceea ce priveşte termenul lung, preţul Bitcoin în raport cu dolarul american se află pe o tendinţă descendentă, cotaţia tranzacţionându-se sub media mobilă simplă de 200 de zile.

Referitor la efectuarea de plăţi cu monede digitale, Mihai Tone ne-a declarat: "Remarcăm o stagnare a extinderii plăţilor cu criptomonede, dar o creştere a plăţilor pentru sectorul retail. Ne putem aştepta, pe baza argumentelor pe care le-am enunţat, ca pe termen mediu şi lung, utilizarea criptomonedelor pentru plăţi şi transferuri să crească puternic dar aceasta în episodul ascendent al cotaţiilor, care este posibil să urmeze".

Potrivit directorului de la Bitcoin România, precum în cazul pieţelor tradiţionale, evoluţia celei a criptomonedelor este ciclică, fiind caracterizată de episoade ascendente şi descendente, dar mult mai volatile.

"Pe măsură ce piaţa se va maturiza, valoarea acesteia per total va creşte considerabil, iar şi mişcările vor fi mai puţin dramatice", a conchis Mihai Tone.

Ieri, în jurul orei 17:00, criptovalutele Ethereum şi Ripple, cele mai mari criptomonede după Bitcoin în funcţie de valoarea de piaţă, înregistrau deprecieri de 2,7%, respectiv 0,9%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bitcoin e interesant inafara reglementarilor. in urma reglementarilor dispare mai degraba decit creste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb