MIHAI TUDOSE, DESPRE REFORMA FISCALĂ:  "Preşedintele are o părere, noi alta"

Andrei Stan
Politică / 16 noiembrie 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis are părerea sa despre reforma fiscală, iar Guvernul alta, aceasta fiind cea bună după cum consideră atât sindicatele cât şi patronatele, a declarat în această seară premierul Mihai Tudose.

El a afirmat că nu a mai discutat în ultima perioadă cu preşedintele, informează Agerpres. Întrebat dacă nu se impune o discuţie cu Klaus Iohannis având în vedere criticile pe marginea măsurilor fiscale, dar şi pe MCV, prim-ministrul a răspuns: "Nu-mi amintesc să fiu criticat pentru MCV. Care este acuza adusă Guvernului? Este o relaţie instituţională, deocamdată nu am avut un motiv să o activăm. Domnia sa are părerea sa despre ceea ce înseamnă reforma fiscală, noi avem părerea noastră. Se pare că a noastră este cea bună, fiind confirmată pe rând de sindicate şi de patronate".

Potrivit lui Mihai Tudose, în afară de liderul sindical Bogdan Hossu, nu mai ameninţă nimeni cu protestele, prim-ministrul menţionând că sindicatele din educaţie au fost prezente în sală în urmă cu două zile la congresul confederaţiei sindicale, existând un acord. "Domniile lor au spus că îşi manifestă în continuare disponiblitatea de a se manifesta sindical, dar nu cei din sistemul de educaţie - vorbesc de CNSLR Frăţia - partea de privat, de angajaţi în sistemul privat, în relaţia cu angajatorul dacă angajatorul nu va respecta ceea ce se poate respecta din acest pachet fiscal", a completat premierul.

Mihai Tudose a susţinut că mediul economic este atractiv pentru investitorii străini. "Da, este atractiv pentru investitorii străini, dat fiind faptul că sunt în fiecare săptămână investiţii străine în România", a subliniat premierul.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a adăugat: "Când toate companiile anunţă că salariile nu vor fi micşorate, ba dimpotrivă, unele vor creşte, nu putem ieşi totuşi din manipularea asta? Că o să vină 1 ianuarie, 1 februarie, o să vină fluturaşii, o să vină salariile, atunci ce o să mai spună alţii?".

Declaraţiile celor doi lideri social-democraţi au fost făcute la Băile Herculane, unde se desfăţoară reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb