MIHAI TUDOSE:  "Tendinţa de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României şi nu trebuie privită ca o problemă"

Andrei Stan
Macroeconomie / 16 noiembrie 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Facebook)

Mihai Tudose (Sursa foto: Facebook)

Tendinţa de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României şi nu trebuie privită ca o problemă, consideră premierul Mihai Tudose, ironizând "falsele informaţii" difuzate de Washington Post şi AFP cu privire la creşterea economică a ţării noastre.

Într-o postare pe Facebook, premierul afirmă: "După ce Washington Post şi AFP au răspândit tot felul de «false informaţii» privind creşterea economică a României, numind-o chiar «tigrul Europei», Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, susţine, în Prognoza Economică Europeană pentru toamna lui 2017, că ţara noastră are a doua cea mai mare creştere economică din lume, după China. Stăm rău. Atât de rău încât am făcut a doua rectificare pozitivă din acest an, în care am alocat mai mulţi bani pentru sănătate, educaţie, protecţie socială, infrastructură şi alte domenii prioritare ale guvernării. Totul cu respectarea ţintei de 2,96% deficit bugetar. Stăm atât de rău încât INS arată că producţia industrială are o creştere record de 7,7% în primele nouă luni ale anului".

Potrivit prim-ministrului, cei care susţin că această creştere economică a ţării noastre este bazată exclusiv pe consum prezintă o "falsă problemă".

Mihai Tudose punctează: "Acesta este adevărul care reiese din cifre, iar cei care susţin că această creştere este bazată exclusiv pe consum prezintă o falsă problemă. De exemplu, Marea Britanie (84,1%), Polonia (76,5%) sau Croaţia (77,9%,) sunt ţări cu o pondere mai mare a consumului în PIB decât cea a României (75,9%). Tendinţa de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României şi nu trebuie privită ca o problemă. Încercăm astfel să schimbăm viziunea asupra acestei false probleme şi să atragem tot ceea ce poate aduce plusvaloare proiectului nostru de modernizare a României".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb