Mihail Coteş a demisionat din funcţia de director general al Air Claim

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 22 decembrie 2021

Mihail Coteş a demisionat din funcţia de director general al Air Claim

Decizia urmăreşte evitarea interpretărilor privind un potenţial conflict de interese generat de calitatea sa de avocat ce colaborează cu societatea, conform Air Claim

Dan Andrei Străuţ a fost numit director al companiei, până în februarie 2023

Mihail Coteş şi-a dat demisia din funcţia de director general al Air Claim (CLAIM), în locul său fiind numit Dan Andrei Străuţ, se arată într-un raport al companiei, publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Air Claim este o societate înfiinţată în 2018 care facilitează obţinerea de despăgubiri pentru pasagerii transportului aerian, iar Mihail Coteş este titularul cabinetului de avocatură cu care colaborează societatea pentru recuperarea creanţelor cesionate.

Conform comunicatului, demisia lui Coteş are în vedere evitarea oricăror interpretări contradictorii cu privire la un potenţial conflict de interese generat de calitatea de avocat şi este conformă cu intenţia societăţii, menţionată inclusiv în ultimul raport semestrial, de a limita până la eliminare riscul suprapunerii de roluri îndeplinite de acesta.

"Contractele de asistenţă juridică încheiate între Societate şi Cabinetul de avocat al domnului Coteş au fost încheiate cu respectarea tuturor prevederilor legale (...). Cu toate acestea, cu ocazia şedinţei de admitere la tranzacţionare, Air Claim şi-a luat angajamentul de a soluţiona această situaţie care poate lăsa impresia unui conflict de interese", se menţionează în raport.

În a doua parte a lunii octombrie, Air Claim a transmis public o cerere de ofertă de servicii juridice, prin care s-a încercat identificarea unei colaborări cu un alt cabinet de avocatură. Dar, până ieri, nu au fost recepţionate oferte în acord cu condiţiile propuse, astfel încât Mihail Coteş de comun acord cu societatea, şi-a prezentat demisia pentru a fi înlăturată suprapunerea de roluri, se mai arată în raport.

"Domnul Cotes îşi manifestă deplină încredere în dezvoltarea activităţii Air Claim şi într-o evoluţie ascendentă a rezultatelor financiare ale companiei, o dovadă în acest sens fiind menţinerea calităţii de acţionar al societăţii cu un procent relevant", conform documentului.

Coteş îşi vânduse întreaga deţinere la companie imediat după listare, pentru ca ulterior să cumpere aproape 5% din Air Claim, de la preşedintele George Daniel Tunescu

Trebuie amintit că, Mihail Coteş şi-a vândut întreaga deţinere de 4,13% din companie chair în a doua zi după listarea Air Claim în Piaţa AeRO, la finele lunii iulie, la un preţ agregat de 14,2506 lei/titlu. Dar, în data de 26 octombrie, Coteş a cumpărat 4,84% din societate prin piaţa "deal", la un preţ unitar de 3,01 lei/acţiune, de la George Daniel Tunescu, preşedintele Air Claim.

În locul lui Coteş, Consiliul de Administraţie al Air Claim l-a numit pe Dan Andrei Străuţ, cel care a ocupat funcţia de administrator al companiei până la finele lunii august. Străuţ este antreprenor şi investitor, având peste zece ani de experienţă în domeniul vânzărilor online, fiind un excelent cunoscător al domeniului de customer profiling, conform raportului.

"Odată cu admiterea la tranzacţionare în cadrul Sistemului Multifuncţional operat de BVB şi cu parcurgerea primelor luni de la listare, dezvoltarea societăţii a intrat într-o nouă etapă, în care definitorie este orientarea spre creşterea profitabilităţii şi a asigurării unui grad înalt de transparenţă pentru investitori. Ne propunem în acest sens majorarea cotei de piaţă, dezvoltarea liniilor de business existente şi identificarea unor noi oportunităţi", a spus Străuţ cu ocazia numirii sale.

Mandatul de director a lui Dan Andrei Străuţ se întinde până în 14 februarie 2023.

Tot ieri, Mihail Coteş şi Mihăiţă Bogdan Ene şi-au dat demisia din funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie al Air Claim. În locul lor, board-ul i-a numit provizoriu pe Dan Andrei Străuţ şi Cristian Neguş.

De asemenea, Consiliul Air Claim a convocat acţionarii companiei la data de 1 martie pentru înlocuirea administratorilor provizorii şi alegerea unor administratori cu funcţii depline, până la data de 14 februarie 2023.

Ieri, acţiunile Air Claim au încheiat sesiunea de tranzacţionare la preţul de 2,96 lei, cu circa 50% sub preţul din plasamentul privat ce a precedat listarea, de 6,21 lei.

Evaluarea bursieră a Air Claim se ridică la 13 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Cea mai mare teapa de cand activez pe bvb adica din 2005

    1. sa vedem pe mai departe, e prea devreme sa ne pronuntam daca au trecut numai 5 luni de la listare

      eu cred ca isi revine compania, chiar am cumparat  

      Mai cumpara!

    Cine isi baga banii in asa ceva, chiar si numai pe fond speculativ, isi merita soarta!

    1. asa era si cu cripto discutii ca nu au valoare si au castigat cei care au pariat

    bine ca s-au clariicat lucrurile in companie sa nu mai fie tot felul de acuzatii

    acum conducerea e pe mana majoritarilor

    1. Ce bine, in sfarsit, dupa praduielile operate de banditi ,lasati nepedepsiti,conducerea societatii e in mana majoritatii care administreaza un gol de aercu pret de diamant.Autoritatile tac,cum tac de obicei.Lupii la stana nu se intalnesc cu dulaii autor....Vai de tara asta!

      de ce nu ai reclamat ?

      De unde stii ca nu a fost reclamat?

      Crezi ca degeaba a plecat din CA? 

    Mare țeapă această firmă, cu un director care își vinde participația imediat după listare, deși nu cred că avea dreptul legal sa o daca! Nu am întâlnit o asemenea mișcare de când activez pe bursă, cca 20 ani. Ce sa înțeleg din mișcarea lui ? Că de-abia aștepta să se listeze că sa vanda pentru că știa că este supraevaluata și se pompase ff mult în acțiune? Deal-ul de mai tarziu a fost de ochii lumii, sa mai calmeze spiritele celor care i tot înjurau...mă aștept că și astăzi acțiunea sa se faca praf

    1. vrei sa cumperi sau de ce te intereseaza ?

      Dacă e adevărat ca au indus în eroare investitorii și ei au tranzacționat cunoscând situația reala a societății e foarte grav. Este utilizare de informații privilegiate și ASF trebuie sa investigheze și sa sesizeze procuratura dacă se confirma

    se va alege CA si actionarii minoritari pot sa numeasca pe cineva

    Cand zicea auditorul ca e conflict de interese nu v-a interesat.Dupa multiple comunicate cu cate pliante impartiti in aeroport(indicator operational de mare valoare pentru public) si cand ati vazut ca nu mai cumpara nimeni aceasta petarda,gata,ia uite ce facem noi,pleaca nenea care a profitat de toate goangele si a vandut la pret mosntru.

    Fumigena de acoperit manevra stabilitat din start,ca doar nu crede cineva ca facea CEO ce voia la o asemenea corporatie gigant fara sa stie actionarii majoritari.Care culmea il lasa inca un semestru dupa ce devasteaza CLAIM ca actiune din prima zi de listare! 

    1. auditorul a spus ca nu este niciun conflict de interese, asa scrie cel putin in memorandum. din ce am inteles si bvb a zis ca nu ar fi conflict de interese dar ca lasa impresia asta. iar ca indicatori, eu am cumparat cand am vazut ultimele rapoarte cu sumele prezentate

      daca era ceva ilegal interveneau autoritatile

      evolutia la bursa e speculativa

      anul viitor poate sa creasca  

      :)) daca e trolling e bun de tot

    80 % din companile listate in acest an pare sa o duca la fel de bine precum Claim

    CLAIM a facut foarte mult BINE pietei, prin faptul ca a trezit-o la realitate!

    De cand a bubuit peterda claim, neincrederea investitorilor se rasfrange automat si asupra NRF, AST, MAM, BIOW, APP, etc, etc.  

    (re)finantarea pe bursa va fi mult mai greu de obtinut si, in mod cert, la evaluari mult mai mici.  

    Actionarii majoritari care intentioneaza sa faca MCS la anul pot sa-i multumeasca lui Cotes ca se vor dilua in propriile companii la evaluari pe bursa mult mai mici. 

    Desigur, daca majoritarii vor accepta sa se dilueze in MCS chiar si la astfel de evaluari mici, acest fapt va trimite automat un mesaj puternic de neincredere in piata, orice mic actionar trebuind sa se gandeasca bine daca merita sa mai vina de acasa cu bani.

    Prin urmare … multumesc CLAIM si Cotes pentru administrarea unei doze semnificative de realitate in piata Aero. 

    1. cred ca nici tu nu stii ce ai vrut sa transmiti, n-are nici un sens ce spu

      Bravo!Era necesara resetarea asteptarilor pe Aero si penalizarea mincinosilor si premierea doar a celor care confirma in timp.

      Nu poti veni cu bugete fanteziste si dupa ce te prinde lumea cu minciuna,la trimestre distanta,sa vii sa spui'ghinion!' 

      ai pierdut sau vrei sa cumperi ?

      daca nici una nici alta ce te doare de companii si actionari cu care nu ai nici o treaba ? 

      corect

    Ce marketing facea cotes pe gip inainte de listare?

    Dupa a vandut si acum cumpara de la majoritar mai jos cu 10 lei. 

    Asta se numeste intelegere pe sub masa pentru a manipula piata.

    O mare parte de vina o are si brokerul care a intermediat listarea petardei. 

    1. Vidi, veni, tzepuitus!

      cam asa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb