MIHAIL NEAMŢU (PMP):  Mesajele care ne-au venit după numirile făcute la Metrorex şi Transelectrica nu sunt încurajatoare

D.F.
Politică / 13 noiembrie 2019

Mesajele care ne-au venit după numirile făcute la Metrorex şi Transelectrica nu sunt încurajatoare

Partidul Mişcarea Populară salută măsurile pentru depesedizarea aparatului bugetar, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamţu, care a cerut însă Guvernului Orban "să nu politizeze aceste instituţii ale statului, aşa cum a făcut PSD".

"Vrem să salutăm măsurile Guvernului Orban de depesedizare a aparatului bugetar. Este un bun început pe care noi îl salutăm cu sinceritate. Mişcarea Populară este parte din acelaşi grup politic din Europa, Grupul Popularilor, şi există evident o convergenţă de filosofie administrativă. Dar nu s-a făcut destul. România este într-un punct critic. Dacă în anul 2004, sub Guvernul Adrian Năstase, 800.000 de oameni funcţionau în aparatul bugetar, astăzi am ajuns la aproape 1.300.000 şi aparatul bugetar este pur şi simplu nesustenabil. (...) Ne trebuie oameni competenţi în structurile statului şi din acest punct de vedere atragem atenţia chiar şi Guvernului Orban să nu politizeze aceste instituţii ale statului, aşa cum a făcut PSD. Mesajele care ne-au venit după numirile făcute la Metrorex şi Transelectrica nu sunt chiar încurajatoare. Nu e normal, din punctul nostru de vedere, să îţi iei oamenii de la partid şi să îi muţi cu totul într-o companie de stat. Nu e tocmai direcţia cea mai bună", a afirmat el, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMP.

Neamţu a subliniat că "depesedizarea începută de premierul Orban" trebuie să continue, susţinând că cei peste 100 de consilieri şi secretari de stat care au fost daţi afară sunt "prea puţini". Pe de altă parte, el a precizat că este important ca PNL, la rândul său, "să nu politizeze şi să nu pună oameni incompetenţi".

Totodată, el a spus că i se pare corect "să dai unui guvern două luni de graţie".

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că era necesară numirea urgentă a unui consiliu interimar de supraveghere la Transelectrica, subliniind că selecţia specialiştilor continuă pentru a numi un consiliu pe termen lung.

Mariana Miclăuş este, începând de marţi, noul director general provizoriu al Metrorex, după expirarea contractului de mandat al actualului director, Marin Aldea. Miclăuş a condus, în cadrul Metrorex, Serviciul Managementul Finanţărilor Externe, având o experienţă de peste 30 de ani în cadrul societăţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum naiba sa primiti mesaje încurajatoare cînd în comitetul directorial a-ți adus deștepții care au participat la "marea privatizare pe 1dolar".

    Iohanis ar mai fi primit un vot de la mine daca aducea în fruntea guvernului o pereche de cimpanzei, așa cu un plingacios și o blonda ne-a adus niște personaje coppypaste, asta arată că e mai slab și decit Viorica 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb