Mii de cubanezi au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de guvern

G.B
Internaţional / 12 iulie 2021

Mii de cubanezi au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de guvern

Mii de cubanezi au ieşit ieri pe străzile unui orăşel din apropierea capitalei Havana pentru a protesta faţă de guvern, o mişcare inedită pentru o ţară care de zeci de ani trăieşte în comunism şi dictatură, potrivit Digi24.

Manifestanţii, în majoritate tineri, au mers pe străzile din San Antonio de los Baños, un oraş cu 50.000 de locuitori situat la circa 30 de kilometri de capitală, şi au strigat "Patrie şi viaţă", după titlul unui cântec, dar şi "Jos dictatura!", "Libertate" şi "Nu ne e frică!".

Ulterior, au început să se strângă protestatari şi în Havana. Potrivit imaginilor difuzate de agenţiile de presă, s-au făcut arestări.

În plus, imediat, în capitala Havana a fost organizată o contramanifestaţie, în sprijinul guvernului preşedintelui Miguel Diaz-Canel.

De la începutul pandemiei, cubanezii trebuie să stea la cozi lungi pentru a-şi procura alimentele de bază. Nu se găsesc nici medicamente, ceea ce a generat o puternică nemulţumire socială, relatează BFM TV.

Sub hashtagul #SOSCuba sau #SOSMatanzas (SOSMasacre), apelurile de ajutor se înmulţesc pe reţelele sociale, la fel şi apelurile ca guvernul să faciliteze primirea de donaţii din străinătate.

Sâmbătă, un grup de opozanţi a cerut înfiinţarea unui "coridor umanitar", o iniţiativă pe care guvernul a respins-o.

"Conceptele de coridor umanitar şi de ajutor umanitar sunt asociate cu zonele de conflict şi nu se aplică în Cuba", a declarat sâmbătă Ernesto Soberon, director al afacerilor consulare şi responsabil cu diaspora cubaneză.

Autorităţile acuză "o campanie" care urmăreşte "să prezinte o imagine de haos total în ţară, ceea ce nu corespunde situaţiei din prezent". Guvernul ar urma, totuşi, să autorizeze luni o adresă de e-mail pentru a accelera donaţiile din străinătate, a declarat Ernesto Soberon.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E BINE CA MAI AMINTITI DE CUBANEZI , DAR CREDETI CA NOI SANTEM DEPARTE DE EI ??? UN SINGUR LUCRU BUN , AVEM FATA DE EI : NU AVEM DICTATURA !!! CEI CARE NE GUVERNEAZA DE 31 DE ANI INCOACE , AU FOST SI SANT PREA TAMPITI , CA SA POATA SA FIE SI DICTATORI !!! IN REST , CE AU EI , AVEM SI NOI : MILIOANE DE COMUNISTI DINTRE CEI MAI RAI SI MAI TICALOSI , VICLENI , RAFINATI SI AVARI DE BANI , SI ATAT DE CORUPTI , CA SI-AR VINDE SI MAMELE LA PIATA DE SCLAVI , NUMAI BANI SA LE IASA !!! SI RAIUL , L-AR VINDE IADULUI !!! DACA AR PUTEA !!! IN MOMENTUL DE FATA , EXISTA 2 ROMANII : SECTORUL PRIVAT , SINGURUL CARE SE ZBATE SA FACA CEVA , PENTRU INTERESUL LUI PROPRIU , DESIGUR , SI TICALOSUL SECTOR BUGETAR , DE STAT , CARE ESTE PLIN DE BANDITI , DE TALHARI , DE OMIZI SI DE LEPRE !!! OBSERVATI ??? FOLOSESC AICI CUVINTE BLANDE , FATA DE CUM MERITA ZUGRAVITI TICALOSII ASTIA !!! IN REST , IN ROMANIA , TOATE BUNE : PADURILE SANT TAIATE IN DISPERARE , ACUMA DE LA MIJLOCUL LOR , INSPRE MARGINI , CACI MAFIOTII ROMANI S-AU SMECHERIT SI MAI MULT , SI NU VOR SA FIE VAZUTI S-AU AUZITI DE EVENTUALII RECLAMAGII !!! APELE SANT OTRAVITE IN FEL SI CHIP , ARUNCANDU-SE IN ELE CU TOT FELUL DE DEJECTII , PANA O SA DEVINA TOATE , DE NEBAUT !!! GUNOAIELE MENAJERE SI CELE DE LA CONSTRUCTII , SANT ARUNCATE PESTE TOT , IN ORASE SI SATE , IN UNELE LOCURI AJUNGAND SA FIE STIVE !!! HRANA ANIMALELOR DIN PLASAMENTE , SI DIN PADURI , ESTE FURATA , ACESTEA AJUNGAND DE FOAME , SA SE MANANCE INTRE ELE , URSII INFOMETATI SI SATUI SA TOT ROADA LA SCOARTE DE COPACI , CA ALEA NU TIN DE FOAME , IES DIN PADURI SI CAUTA DISPERATI CEVA DE MANCARE , SI TOT EI SANT FACUTI VINOVATI , SI TRATATI CA CRIMINALI !!! SA MAI ZIC SI ALTELE ??? IN LUNII MARI , ASTA SANTEM : CUBA EUROPEI !!! [ EL CUBA LIBRE ] !!! EU ZIC : [ EL ROMANIA LIBRE ] !!!

    1. Comparatia ta e trasa de par.In Romania doar puturosii mor de foame,sunt locuri de munca in constructii,in agricultura,in domeniul serviciilor,dar ce sa-i faci,unora cartea nu le-a placut,munca nu le place,e mai usor sa stai degeaba si sa primesti ajutor social sau sa furi!In plus,indiferent de situatie,au bani pentru tigari si bautura,asa ca,este poporul roman sarac?In opinia mea,nu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb