Miluţ caută fonduri de investiţii pentru acţionariatul "Prefab"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2010

Marian Petre Miluţ: "Am refuzat o ofertă de 11,5 milioane de euro pentru 10% din companie, în urmă cu doi ani".

Marian Petre Miluţ: "Am refuzat o ofertă de 11,5 milioane de euro pentru 10% din companie, în urmă cu doi ani".

După ce a vrut să delisteze societatea de pe Rasdaq, omul de afaceri pregăteşte, acum, promovarea la cota Bursei

Deşi în urmă cu numai un an spunea că se gândeşte foarte serios să delisteze "Prefab" Bucureşti (simbol PREH) de pe piaţa Rasdaq, omul de afaceri Petre Miluţ a anunţat, ieri, că se pregăteşte să aducă societatea la cota Bursei, în maxim două-trei luni de zile. Domnia sa spune că s-a răzgândit după ce piaţa a început să recupereze din scăderile din ultimii doi ani, iar acţiunile "Prefab" au revenit pe creştere.

Discuţiile cu oficialii Bursei de Valori Bucureşti, care i-au prezentat oportunitatea promovării companiei la BVB, dar şi dorinţa domnului Miluţ de a atrage câteva fonduri în acţionariat au cântărit destul de greu în favoarea deciziei de a muta compania pe piaţa reglementată, spune preşedintele "Prefab".

"La începutul lui 2009, cotaţia PREH căzuse la 0,6 lei/acţiune, de la 27 - 28 lei/titlu, cât fusese în 2007, ceea ce era inacceptabil pentru noi. O astfel de depreciere riscă să ne afecteze relaţia cu instituţiile financiare sau cu alţi parteneri, motiv pentru care am declarat, atunci, că intenţionez să delistez compania. Totuşi, piaţa şi-a revenit în ultima parte a lui 2009 şi a continuat să crească de la începutul acestui an, titlurile Prefab apreciindu-se în prezent la 2 lei/acţiune, ceea ce m-a determinat să revin asupra deciziei de a delista societatea", ne-a spus domnul Miluţ.

De la începutul acestui an, acţiunile PREH s-au apreciat cu 25,82%, după ce în 2009 au înregistrat o creştere de 91%. Cotaţia PREH este, însă, departe de maximul de 27,9 lei/acţiune înregistrat în 2007, anul de glorie al companiei.

"Am decis că Prefab nu trebuie să rămână pe segmentul Rasdaq, ci să treacă la cota Bursei, ca să intre sub lupa marilor investitori. De exemplu, în urmă cu doi ani, am refuzat o ofertă de 11,5 milioane de euro pentru 10% din companie şi am cerut 18 milioane de euro. Acum, am vrea ca două-trei fonduri să intre în acţionariatul companiei cu un pachet de 1%, însă pentru acest lucru trebuie să avem o discuţie prealabilă cu ele. Am cunoştinţă de fonduri prezente pe piaţa autohtonă interesate de Prefab", a adăugat Petre Miluţ.

În prezent, "Prefab" are un free-float de doar 7%, în condiţiile în care, ca să se listeze la Bursă, o companie trebuie să aibă o dispersie a acţionariatului de minim 25%. Domnul Miluţ ne-a spus că a cerut o derogare de la această regulă de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi aşteaptă răspunsul comisarilor.

"Acum, free-float-ul este poate mai mic chiar şi decât 7% pentru că sunt multe persoane care au primit cupoane. Noi avem o strategie să punem în piaţă cel puţin 10% din companie, sub diverse forme. Vrem să discutăm acest lucru şi cu SIF Muntenia, care are un pachet destul de important", a adăugat Petre Miluţ. Domnia sa exclude, pentru moment, posibilitatea majorării capitalului social sau a unei emisiuni de obligaţiuni.

Conducerea "Prefab" estimează că societatea va promova la cota Bursei în maxim două-trei luni, în funcţie de contextul pieţei. Casa de brokeraj "IFB Finwest" se ocupă de aducerea companiei pe BVB.

"Promovarea la BVB trebuie să ţină cont şi de felul în care evoluează piaţa, însă eu estimez că acest lucru se va întâmpla prin mai-iunie. Interes pentru acţiunile PREH există des-tul în piaţă, dovadă fiiind faptul că cele 200.000 de acţiuni pe care le-am scos recent la vânzare au fost cumpărate la un preţ bun", a adăugat domnul Miluţ.

"Prefab" Bucureşti are o capitalizare de 97,06 milioane de lei, potrivit preţului de 2 lei/acţiune, înregis-trat în şedinţa bursieră de ieri. "Romerica International" SRL Bucureşti, controlată de Marian Petre Miluţ, deţine aproximativ 80% din companie, iar SIF "Muntenia" are o participaţie de 12,9% din acţiunile PREH.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb