Mining Watch: Foraje minere fără consimţământul comunităţii în Deva

F.A.
Companii / 29 ianuarie 2014

Asociaţia Mining Watch România avertizează că o companie minieră înregistrată "într-un paradis fiscal, dar care se bucură de girul autorităţilor", realizează foraje în apropiere de Deva şi Brad, "în lipsa consimţământulului prealabil al locuitorilor sau măcar a consultării acestora", se arată în comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, compania minieră European Goldfields Deva, subsidiară a Eldorado Gold, ce deţine şi proiectul Certej, realizează foraje de explorare în imediata vecinătate a oraşului Deva. Perimetrul Deva Muncel însumează 32 kilometri pătraţi şi este localizat pe teritoriul comunei Veţel şi a muncipiului Deva. Zona este cunoscută pentru rezervele de plumb, zinc, cupru, aur şi argint din zona satelor Muncelul Mic şi Muncelul Mare.

Mining Watch România aminteşte că, în ianuarie 2013, European Goldfields Deva SRL a obţinut de la Agenţia Naţională de Resurse Minerale trei licenţe de explorare. "Acestea au fost acordate urmând o procedură total lipsită de transparenţă, deşi societatea civilă a cerut în repetate rânduri adoptarea unei strategii privind consultarea publicului chiar din etapa de acordare a licenţelor de explorare sau exploatare. Şi în aceste cazuri publicul este privat de informaţii corecte şi din surse independente privind impactul acestor proiecte. Negocierile dintre statul român şi companiile miniere concretizate în licenţele de concesiune pentru explorare sau exploatare rămân secretizate în ciuda numeroaselor suspiciuni de corupţie şi conflict de interese al celor ce gestionează bunurile comune", se mai spune în comunicat.

Mining Watch Romania solicită autorităţilor locale din Deva să răspundă de îndată solicitărilor societăţii civile privind clarificarea stadiului de autorizare în care se află proiectul de explorare prin foraje din perimetrul Deva-Muncel şi publicarea tuturor informaţiilor privind autorizaţiile şi acordurile emise până la momentul de faţă de Consiliul Local şi Primăria Deva în considerarea proiectului amintit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb