Ministerul Comunicaţiilor va acorda patru licenţe "3G"

Eli Roman
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 2 septembrie 2004

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a publicat anunţul de participare şi caietul de sarcini pentru procesul de acordare a patru licenţe "3G". Pînă la data de 29 octombrie 2004, cei interesaţi pot să depună ofertele, urmînd ca în prima parte a lunii noiembrie să fie desemnaţi cîştigătorii.

Fiecare titular al licenţei va plăti, pentru spectrul de frecvenţe alocat pentru comunicaţii mobile de generaţia a treia, un tarif de eliberare a spectrului de 35 milioane de dolari. Prima tranşă, în valoare de 10,5 milioane de dolari, va fi plătită în termen de 120 de zile de la data notificării prin care este anunţat cîştigătorul. Următoarele cinci tranşe anuale egale, în valoare de 4,9 milioane de dolari fiecare, vor fi plătite pînă la data de 30 ianuarie a fiecărui an, începînd cu anul 2006.

Una dintre condiţiile minime pentru participarea la procedura de acordare a licenţelor "3G" este ca obiectul principal de activitate al ofertantului să fie din domeniul telecomunicaţiilor, licitaţia fiind deschisă atît companiilor, cît şi consorţiilor. Ca un criteriu eliminator, pentru fiecare candidat cifra de afaceri pe anul 2003 trebuie să fie de peste 300 milioane euro în domeniul comunicaţiilor electronice, pentru a putea participa la licitaţie.

Acoperirea minimală va fi pentru Bucureşti şi 10 mari oraşe ale ţării noastre, municipii - capitale de judeţ alese de candidat. Ofertantul cîştigător va putea furniza reţele şi servicii de comunicaţii mobile de generaţia a treia în banda de frecvenţe cuprinsă între 1.900 MHz şi 1980 MHz, precum şi în banda de frecvenţe cuprinsă între 2.110 MHz şi 2.170 MHz. Licenţele "3G" se acordă pentru o perioadă de 15 ani şi pot fi reînnoite la cererea titularilor, pe o perioada de 10 ani, fără plata unor taxe suplimentare, în condiţiile stabilite de MCTI.

Telefonia mobilă de generaţia a treia este destinată transmisiilor multimedia de mare viteză şi voce. Capacitatea foarte mare de transmisii de date de care dispune face posibil transferul cu o înaltă fidelitate a semnalelor audio şi video.

Pînă în prezent, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a acordat gratuit cinci licenţe experimentale "3G" care sînt scutite de plata tarifului de utilizare a spectrului de frecvenţe.

"Alcatel", "Ericsson", "Nokia", "Siemens" şi "Motorola" sînt cele cinci companii care deţin licenţe experimentale "3G".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb