Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările privind construcţia şcolilor, pentru ca unităţile şcolare să fie mai sigure şi moderne

N.R.
Politică / 21 iunie 2022

Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările privind construcţia şcolilor, pentru ca unităţile şcolare să fie mai sigure şi moderne

Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcţia şcolilor şi liceelor, astfel încât noile unităţi şcolare să fie mai sigure şi moderne, a anunţat ministrul Cseke Attila, conform News.ro.

"Noile normative prevăd reglementări mai simple, dar care au în vedere siguranţa elevilor, condiţii moderne în şcoli şi clădiri prietenoase cu mediul", a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Necesitatea revizuirii vechii reglementări tehnice a rezultat ca urmare a problemelor identificate la nivel naţional în ceea ce priveşte infrastructura educaţională din punctul de vedere al condiţiilor igienico-sanitare şi de funcţionare, al schimbărilor sociale, tehnologice şi normative recente din domeniul educaţiei, dar şi cele privind dezvoltarea localităţilor şi regimul de proprietate al terenurilor.

Conform Ministerului Dezvoltării, noile reglementări au 95 de pagini faţă de cele aproape 200 în vigoare şi vizează şi construirea unor structuri care nu erau cuprinse în normativele în vigoare, de exemplu, laboratoarele de informatică.

Cseke Attila a amintit că Ministerul Dezvoltării, ca instituţie de resort privind elaborarea şi actualizarea normativelor, ghidurilor şi metodologiilor de proiectare, a iniţiat, pe parcursul anului 2021, reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor, metodologiilor perimate, majoritatea datând din anii '90. Astfel, anul trecut s-a actualizat şi s-a publicat normativul de proiectare pentru creşe, iar anul acesta sunt în lucru alte normative de proiectare, printre care şi reglementările privind construcţia grădiniţelor, a spitalelor, policlinicilor şi dispensarelor sau cea a parcajelor. 11 dintre noile propuneri sunt publicate în dezbatere publică pe pagina Ministerului Dezvoltării.

Normativul privind proiectarea, realizarea şi exploatarea construcţiilor pentru şcoli şi licee a fost publicat, marţi, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 604, şi intră în vigoare în termen de 30 de zile de la publicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb