Ministerul Economiei caută amplasament pentru o nouă centrală nucleară

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 martie 2008

Ministerul Economiei caută amplasament pentru o nouă centrală nucleară

Autorităţile caută amplasamente, în ţară, pentru cons­trucţia de noi reactoare nucleare, energia atomică fiind singura şansă de independenţă energetică a ţării. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat vineri, în timpul unei vizite la Combinatul de Apă Grea de la Drobeta Turnu Severin: "Probabil că la Cernavodă ne vom opri la reactorul nr. 4. Dar, în momentul de faţă, căutăm noi amplasamente în ţară pentru construcţia unor reactoare nucleare, astfel că este foarte posibil ca la această uzină să se producă, în viitor, mult mai mult decât cele 1.100 tone planificate. Singura şansă pentru România ca să aibă independenţă energetică este energia nucleară şi din acest motiv va fi promotorul producţiei de energie electrică bazată pe tehnologie nucleară".

Potrivit NewsIn, pentru punerea în funcţiune a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, uzina de apă grea de la Drobeta Turnu Severin trebuie să producă 1.100 tone. Până în momentul de faţă, uzina a livrat doar 274,5 tone.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a precizat faptul că preţul energiei electrice nu a fost mărit timp de un an calendaristic, 1 aprilie - 31 martie, datorită energiei produse de reactorul 2 de la Cernavodă. "În ultimul an, preţul energiei electrice a reuşit să rămână neschimbat şi acest lucru se datorează şi uzinei de aici, care a livrat apa grea pentru reactorul nr. 2. În negocierile pe care le purtăm cu posibilii parteneri în construcţia reactoarelor nr. 3 şi 4 de la Cernavodă, ne gândim să aducem ca aport de capital şi apa grea produsă la Severin".

Domnia sa apreciază că este important că apa grea este produsă în ţară şi nu trebuie plătit transportul pentru a o importa din alt stat. În plus, calitatea acesteia este cu totul remarcabilă, apreciază Varu­jan Vosganian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb