MINISTERUL ECONOMIEI, COMERŢULUI ŞI RELAŢIILOR CU MEDIUL DE AFACERI: Claudiu Vrînceanu a semnat un memorandum cu Republica Coreea

Raluca Juncu
Companii / 22 aprilie 2016

Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a semnat în cadrul vizitei pe care o derulează la Seul, Coreea de Sud, în perioada 17-23 aprilie, Memorandumul de înţelegere între Ministerul Strategiei şi Finanţelor din Republica Coreea şi Ministerul român al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, în vederea formalizării cooperării începute în cadrul Knowledge Sharing Program (KSP), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Productivitatea firmelor româneşti este de cel puţin cinci-şase ori mai mică decât în cazul firmelor care activează pe alte pieţe, şi chiar de două-trei ori mai redusă decât eficienţa companiilor străine din România. Aşadar, capacitatea de a creşte la nivel de productivitate este uriaşă pentru firmele româneşti, mai ales că potenţialul creativ de aici este superior altor economii. Guvernul poate stimula productivitatea mediului de business românesc prin crearea unui ecosistem antreprenorial format din antreprenori, universităţi, consultanţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice", a declarat Claudiu Vrînceanu.

De asemenea, demnitarul român a susţinut importanţa dezvoltării în comun de alte proiecte pentru sprijinirea sectorului IMM, industriei şi îmbunătăţirii mediului de afaceri din cele două ţări.

Delegaţia română a participat la o serie de schimburi de experienţă şi vizite de documentare la instituţii coreene similare, care derulează activităţi de cercetare în domeniul creşterii productivităţii firmelor, se transmite în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb