MINISTERUL ECONOMIEI:  Sistemul de transport al gazelor din România va fi conectat la cel din Bulgaria duminică după-amiază

George Forcoş
Companii / 25 septembrie 2016

Conducta care va lega sistemul naţional de transport al gazelor din România la cel din Bulgaria va finaliza traversarea forajului executat pe sub Dunăre în cursul după-amiezii de astăzi, informează Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, viceprim-ministrul Costin Borc a efectuat ieri o vizită de lucru la şantierul interconectorului de gaze naturale Giurgiu-Russe, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii companiilor implicate în proiect: Transgaz, Inspet şi Habau.

"La subtraversarea efectivă a Dunării de la Comasca, viceprim-ministrul Costin Borc a asistat la începerea tragerii conductei principale a forajului executat pe sub Dunăre. Aici a participat în calitate de invitat şi directorul general al Socar Petroleum SA Hamza Karimov, companie cu care TRANSGAZ are încheiat un memorandum de colaborare şi schimb de experienţă. Lucrarea de subtraversare se va finaliza în după-amiaza zilei de duminică 25.09.2016, fapt ce înseamnă conectarea sistemului de transport dintre România şi Bulgaria", se menţionează în comunicat.

Interconectorul România-Bulgaria a fost finanţat cu fonduri europene în valoare de 23 milioane euro, din care 10 milioane afectate lucrarilor de pe malul romanesc si 13 milioane de euro pentru partea bulgara, avand termen de finalizare 31 dec 2016.

În primul an, odată cu buna funcţionare a conductei, în baza acordurilor încheiate, Transgaz va asigura un debit de 0,5 miliarde la o presiune de 29 de bari la graniţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb