Ministerul Educaţiei se spală pe mâini în cazul medicului fals

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 februarie 2019

Ministerul Educaţiei se spală pe mâini în cazul medicului fals

Căutarea "acarului Păun" se efectuează cu febrilitate la cel mai înalt nivel după ce cazul medicului fals a şocat opinia publică.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că va analiza în ce fel s-a făcut echivalarea studiilor italianului Matteo Politi, acuzat că a făcut operaţii deşi nu ar fi chirurg, precizând însă că, dacă Ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei, acest lucru nu înseamnă că bărbatul putea profesa: "Ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma. N-aş putea să vă dau un răspuns care să fie complet, în acest moment, pentru că n-am văzut echivalarea pe care Ministerul a dat-o în anii trecuţi, nu e o chestiune de o lună sau de două, ci o perioadă mai îndelungată. Trebuie să analizez echivalarea, să văd în ce măsură echivalarea corespunde studiilor pe care acest cetăţean le-a avut şi puteau, potrivit rigorilor echivalării, puteau fi recunoscute în România. Dar recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie. Deci eu cred că trebuie să privim diferenţiat lucrurile. Dacă Ministerul a greşit, cine a greşit, fără îndoială trebuie să-şi recunoască şi să primească sancţiunea corespunzătoare, dar dacă Ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei aici pot să vă spun cu certitudine: ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma. Deci, lăsaţi-mă să am întâi ochiul pe documentul de echivalare şi după aceea să vorbesc despre acest lucru".

Avocatul falsului chirurg Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din ţara noastră, susţine că diploma acestuia de absolvent al Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că Ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii lui Politi şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze. Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne. Sorina Pintea a declarat că funcţionara Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti care i-a dat codul de parafă falsului chirurg Matteo Politi spune că a făcut-o "din milă".

De asemenea, conform ministrului, Politi avea şi asigurare de malpraxis. 

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Universitatea de medicina din PRISTINA? WTF? Cred ca e echivalentul doctoratului lui Tudorel de la Universitatea din Balti, Republica Moldova... din astia au ajuns sa faca si sa desfaca in tara asta...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb