MINISTERUL ENERGIEI: Vrem să reorganizăm producţia de energie

I.V.
Internaţional / 19 februarie 2019

Vrem să reorganizăm producţia de energie

Ministerul Energiei are în plan reorganizarea producţiei de energie prin înfiinţarea unei noi companii în care să fie incluse atât centralele pe cărbune, cât şi cele hidro, a declarat, astăzi, Doru Vişan, secretar de stat în minister.

El a explicat că România a importat din ce în ce mai multă energie în primele două luni de iarnă, ca urmare a preţului mare de pe piaţa internă, iar, dacă nu se regândeşte structura producţiei, vor fi la nesfârşit aceleaşi probleme, informează Agerpres.

Vişan a arătat că un studiu realizat de minister înainte de debutul sezonului rece a relevat faptul că, deşi statistic România dispune de capacităţi de producţie de 24.000 de MW, din acestea lipsesc 8.000 de MW.

"Din cei 24.000 MW, 8.000 lipsesc din cauza unor condiţii juridice, de finanţare, de condiţii de mediu, tehnice, nu mai sunt. Aceasta este realitatea de la care să plecăm în abordarea anului viitor. Aceşti 8.000 de MW trebuie să dispară ca licenţiere, pentru a veni cu investiţii în plus. Acest proces de delicenţiere este obligatoriu şi îl vom începe după aprilie", a explicat secretarul de stat.

Astfel că, în ultimii ani, au început situaţii de neacoperire a consumului, ca urmare a indisponibilităţii resurselor şi a capacităţilor.

În noiembrie, România a exportat 40-50 de MW, în decembrie importul a fost de 198 de MW, iar în ianuarie importul a crescut la 400 de MW.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ideia luii Visan este din capitoluul TRASNAI . De fapt este DECLARATIA FALIMENTULUI ECONOMIEI DE PIATA IN ROMANIA . Energia fiind avangarda economiei , declaratia dcevine emblematica . Cota de paita de peste 50% a celor doi agenti economici este MAJORITARA , daci NU MAI EXISTA PIATA . La baza esecului este INCOMPETENTA MANAGERIALA A PARTIDELOR care au guvernat , guverneaza si care nu au inteles ca economia de piata incepe cu PIATA MUNCII .. A MUNCII DE INALTA CLAIFICARE . In Romania in ca nu se ocupa posturile de deciazie PRIN CONCURS In acest caz lipseste MANAGEMENTUL CORECT AL ENERGIEI IN ROMANIA. PE TOATE PLANURILE

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb