Ministerul Familiei negociază obţinerea de fonduri europene pentru a ajuta familiile în care se găsesc copii cu nevoi speciale

S.B.
Politică / 2 aprilie 2022

Ministerul Familiei negociază obţinerea de fonduri europene pentru a ajuta familiile în care se găsesc copii cu nevoi speciale

Gabriela Firea a anunţat că în prezent Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse negociază obţinerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială (POIDS) astfel încât instituţia să poată veni şi în sprijinul familiilor în care se găsesc copii cu nevoi speciale, informează news.ro.

"La finalul anului 2021, în evidenţele noastre erau înregistraţi 14.961 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap. Diagnosticarea precoce şi intervenţia timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viaţă independentă", a adăugat ministrul social-democrat.

"Fiecare copil are nevoie de iubire şi atenţie din partea părinţilor, însă un copil cu autism este un copil cu nevoi speciale. În fiecare an, în a doua zi a lunii aprilie, marcăm ziua internaţională de conştientizare a autismului. La finalul anului 2021, în evidenţele noastre erau înregistraţi 14.961 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap. Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educaţie. Diagnosticarea precoce şi intervenţia timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viaţă independentă. Fără terapie, simptomele autismului şi comportamentele disfuncţionale se agravează în timp", a scris Gabriela Firea, sâmbătă pe Facebook.

Aceasta a anunţat că, "în prezent, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse negociază obţinerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Incluziune şi Demnitate Socială (POIDS) astfel încât să putem veni şi în sprijinul familiilor în care se găsesc copii cu nevoi speciale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb