MINISTERUL FINANŢELOR:  Operatorii economici sunt obligaţi să utilizeze noile case de marcat de la 1 ianuarie 2016

Marius Constantin
Companii / 27 mai 2015

Ministerul Finanţelor Publice anunţă că în prezent, în luna mai 2015, Poşta Română nu este împiedicată să-şi achiziţioneze case de marcat noi cu jurnal electronic, pentru că până la data de 1 ianuarie 2016 niciun operator economic din România nu este obligat să le utilizeze, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Termenul de la care marii contribuabili (prima categorie de operatori economici vizaţi) sunt obligaţi să utilizeze case de marcat noi este 1 aprilie 2016.

Ministerul Finanţelor, precizează că nici utilizarea de plicuri de către Poşta Română şi nici modificările intervenite în structura organizatorică a Poştei Române nu au absolut nicio incidenţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 91/2014. Aceste operaţiuni de vânzare a plicurilor (ca, de altfel, a oricăror alte bunuri sau servicii către populaţie) şi, respectiv, de modificare a datelor de identificare a operatorului economic în memoria casei de marcat se pot realiza exact în aceleaşi condiţii în care s-au realizat din anul 1999 şi până în prezent, folosind casele de marcat existente.

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 91/2014, care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 28/1999, a fost reglementată autorizarea caselor de marcat cu jurnal electronic şi înlocuirea etapizată a vechilor aparate de marcat, pe grupe de contribuabili.

Potrivit Ministerului Finanţelor, afirmaţiile referitoare la o întârziere a Ministerului Finanţelor Publice de a emite normele metodologice de aplicare, ca urmare a aprobării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 91/2014, sunt complet nefondate, termenul legal fiind 31 august 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb