MINISTERUL JUSTIŢIEI: Tudorel Toader nu va mai reprezenta România la Comisia de la Veneţia

I.Ghe.
Politică / 5 mai 2020

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Ministerul Justiţiei propune Guvernului să ceară revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia, în urma deciziei CEDO privind revocarea ilegală a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicaţiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţa procurorilor şi respectul regulilor de drept, Ministerul Justiţiei va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneţia solicitarea de a aplica dispoziţiile statutare ale Comisiei în privinţa domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia. Precizăm faptul că mandatul domnului Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneţia a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiţiei", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Amintim că Tudorel Toader a întocmit raportul în 20 de puncte pe baza căruia Curtea Constituţională l-a obligat ilegal pe preşedintele Klaus Iohannis să o revoce din funcţie pe Kovesi. Mai mult, în calitate de ministru al justiţiei, Tudorel Toader a achiesat în perioada 2017-2019 la toate modificările legislative făcute de alianţa parlamentară PSD-ALDE-UDMR cu privire la Codul penal şi legile justiţiei şi a promovat înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie care, conform recentelor rapoarte GRECO, MCV şi Comisiei de la Veneţia reprezintă o unitate de parchet care pune presiune asupra magistraţilor afectând grav independenţa justiţiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Tudorel Toader este un pion in cadrul unui sistem de justiție bolnav. Cine destructurează și reformează acest sistem în condițiile în care asociatia profesională CSM este activă și convingătaore numai în apărarea privilegiilor speciale ? De ce CEDO a găsit argumentele și nu CSM ?

    1. Deoarece CSM, care gasise argumentele, are doar rol consultativ.

      Tudorel Toader nu este numai un pion, el mai este si o javra.

      si care ar trebui sa plateasca cat se poate de repede

      La pușcărie cu el ! Trebuie desființat PSD-ul scos în afara legii și toate partidele politice care au furat tara dupe 89 și au trădat.

    Tudorel Toader, Nichita Gheorghe, Valer Dorneanu, troica din Iasi, trebuiesc judecati si condamnati impreuna cu confiscarea averilor. Personaje toxice, manipulatoare, asasini ai statului de drept. Nichita Gheorghe un asasin financiar al sistemului economic din Iasi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb