Ministerul Mediului anunţă că a fost lansat ghidul pentru programul de păduri urbane finanţat prin PNRR

T.B.
Miscellanea / 23 iunie 2023

Ministerul Mediului anunţă că a fost lansat ghidul pentru programul de păduri urbane finanţat prin PNRR

Secretarul de stat în Ministerul Mediului Ionuţ Banciu a anunţat, vineri, la Braşov, într-o conferinţă de presă, că ghidul solicitantului pentru programul privind înfiinţarea de păduri urbane a fost lansat în consultare publică, conform agerpres.ro.

Prin acest program, care "s-a născut la Braşov", cu un buget total de 30 de milioane de euro, potenţialii beneficiari - primării, şcoli - vor putea să înfiinţeze mini păduri urbane cu finanţare integrală prin PNRR, a precizat secretarul de stat.

În context, el a subliniat că îşi doreşte ca şi Braşovul să absoarbă fonduri prin acest program şi a remarcat că primarul Allen Coliban nu este "prea deschis", lansând, totodată, un semnal de alarmă privind situaţia în care se află municipiul din cauza depozitelor neînchise de deşeuri.

"M-aş bucura ca şi la Braşov aceste sume să fie absorbite. Am avut deja o discuţie cu viceprimarul nostru (PNL-n.r.), Sebastian Rusu, săptămâna aceasta, la Bucureşti şi am discutat mai demult şi cu primarul Allen Coliban (USR), care, din păcate, nu a fost prea deschis la aceste propuneri. Cred că şi Braşovul merită în parcuri, în zonele verzi mai mulţi arbori şi mai multă biodiversitate, pentru că, deşi suntem un oraş verde, înconjurat de natură, avem încă probleme cu poluarea aerului, cu managementul deşeurilor - avem două depozite care nu au fost închise nici până în acest moment şi semnalul Comisiei Europene este foarte clar, România va trebui să plătească bani, iar noi, la minister, ne-am asigurat ca aceia care nu şi-au făcut treaba să susţină acest efort financiar, pentru că nu este corect ca cetăţenii din toată ţara să plătească pentru nereuşitele pe plan local", a spus Banciu.

Conceptul de mini păduri urbane a fost lansat la Braşov în urmă cu doi, când, într-un nou cartier rezidenţial de la periferia oraşului, au fost plantaţi câteva mii de puieţi pe o suprafaţă totală de 850 de metri pătraţi, potrivit agerpres.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb