MINISTERUL MEDIULUI, BILANŢ LA FINAL DE MANDAT: "Am promovat o măsură la fiecare 36 de ore scurse!"

Dumitru Coman
Politică / 5 ianuarie 2017

Cristiana Paşca-Palmer

Cristiana Paşca-Palmer

Fostul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer a declarat, în bilanţul de la finalul mandatului său, că a promovat o măsură la ficare 36 de ore şi că Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş "a fost primul Guvern care a crezut cu adevărat că România are nevoie de planuri coerente", se arată în documentul trimis Redacţiei.

Cristiana Paşca Palmer a afirmat: "400 de zile de mandat, 300 de decizii promovate. Am promovat o măsură la fiecare 36 de ore scurse! În plus, am impulsionat o viziune complet nouă pentru România, prin care «mediul» devine oportunitate de dezvoltare şi motor economic viitor al României, si nu o barieră în calea dezvoltarii aşa cum în mod îngust a fost perceput până acum".

Despre rolul său în Ministerul Mediului, aceasta a comentat: "Am ştiut de la început că acesta este termenul pe care îl aveam la dispoziţie pentru toate obiectivele pe care mi le-am stabilit în momentul preluării portofoliului. Responsabilitatea poziţiei de ministru a fost uriaşă - o onoare şi o datorie deopotrivă! Mi-am asumat-o, iar gândul permanent al călătoriei mele prin actul guvernării a fost să îndreptăm trecutul acolo unde s-a dovedit a fi neviabil, să echilibrăm sistemul acolo unde se clatină şi să construim sănătos, de o manieră durabilă, acolo unde este posibil".

Din perspectiva nevoii de timp pentru implementarea unor reforme trainice, "termenul părea categoric un dezavantaj", consideră Palmer.

În opinia fostului ministru al mediului, programul său de guvernare a cunoscut trei priorităţi: păduri, biodiversitate şi economie verde. Documentul precizează că, pe lângă aceste priorităţi, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a fost nevoit să adauge şi multe alte domenii precum: Deşeuri, Schimbări Climatice, Ape şi Poluare.

Cristiana Paşca-Palmer precizează: "Într-un fel sau altul, toate erau în criză; toate cereau atenţie, şi pentru toate aşteptările publicului erau enorme".

Despre cabinetul Cioloş, demnitara a afirmat: "Guvernul tehnocrat, total ieşit din orice tipar guvernamental politic, a fost primul Guvern care a crezut cu adevărat că România are nevoie de planuri coerente, de viziune pe termen lung şi acţiune determinată de a reforma; de curajul de a scoate la lumină, transparent anomaliile, deficienţele şi problemele anilor de guvernare trecuţi. 400 de zile în care am sădit germenii schimbării şi a unui alt mod de a face lucrurile - transparent, profesionist, cu integriate!".

Fostul ministru a mai menţionat: "Se aştepta ca guvernul technocrat să poată repara cu rezultate vizibile, imediat, pe loc, tot ce nu funcţiona de 27 de ani! Managementul crizelor a fost una din dominantele acestui portofoliu în acest an".

Palmer apreciază că fostul Executiv "a fost primul Guvern în care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, nu a mai fost tratat ca «Cenuşăreasa» Cabinetului sau ca monedă de schimb în algoritmul negocierilor politice".

Demnitara precizează că instituţia pe care a condus-o a "rezistat" şi s-a "întărit în faţa criticilor destructive, a calomniilor, manipulării şi minciunii", şi a rămas concentrată pe "ceea ce a contat cu adevărat, pe acţiune şi a face lucrurile mai bine pentru mediu şi pentru România".

Fostul ministru al Mediului crede "cu tărie" că a reuşit să îşi îndeplinească obiectivele pe care şi le-a propus la preluarea mandatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb