MINISTERUL SĂNĂTĂŢII:  Laboratorul Clinic de Radiografie Fundeni va fi dotat cu echipamente de top

A.D.
Politică / 23 iunie 2020

Laboratorul Clinic de Radiografie Fundeni va fi dotat cu echipamente de top

Institutul Clinic Fundeni va avea, din această toamnă, un Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională de top, prin reabilitarea şi dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a unităţii actuale, conform Agerpres.ro.

Guvernul României a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Hotărârea pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii "Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională" din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Conform documentului, Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, a alocat Institutului Clinic Fundeni suma de 60.631 mii lei de la bugetul de stat pentru dezvoltarea şi upgradarea imagisticii medicale din cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie.

"Laboratorul Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională din cadrul Institutului Clinic Fundeni va fi dotat cu nouă componente de aparatură medicală care vor forma Sistemul integrat de radiologie şi imagistică. Prin această investiţie, urmărim realizarea procedurilor de radiologie de urgenţă la standarde înalte 24/24 ore prin dezvoltarea unei medicine preventive şi personalizate pentru patologiile cronice, dezvoltarea/diversificarea şi validarea terapiilor din radiologia intervenţională minim invazivă, dezvoltarea şi integrarea inteligenţei artificiale în diagnostic şi urmărirea pacientului", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, după aprobarea documentului, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei medicale.

Prin proiect se doreşte achiziţionarea a două computere tomografe multislice din gama de vârf (de 128 şi respectiv 256 de coroane de detectori) care să asigure 24 /24 de ore accesul urgenţelor, un aparat de rezonanţă magnetică cu intensitatea câmpului de 3 T, cu softuri dedicate pentru explorările neuro, vasculare, whole body, abdomino-pelvine, onco, pediatrice, precum şi dotarea cu un angiograf biplan pentru procedurile radiologice minim invazive a pacienţilor cu patologie în principal neurovasculară, precizează sursa.

De asemenea, pentru radiologie sunt necesare două ecografe performante, unul pentru segmentul pediatric şi altul pentru adulţi, în asociere cu două aparate de radiologie convenţională cu post de grafie şi scopie, dintre care unul pentru pacienţii pediatrici şi altul pentru adulţi (aparatura existentă datând din anii 2000-2001).

În acest proiect sunt incluse şi două ecografe care vor aparţine Clinicii de Neurologie din ICF pentru pacienţii cu suspiciune clinică de accident vascular cerebral, dintre care unul fix şi altul portabil, cu rol în evaluarea vaselor laterocervicale în suspiciunea de ocluzie/ stenoză strânsă arterială şi de Doppler transcranian.

"Achiziţionarea unei aparaturi performante, coroborată cu asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţii medicale este primordială pentru creşterea calităţii actului medical, conform cerinţelor impuse de managementul calităţii în domeniul sanitar, dar şi de provocările majore la care este supus continuu personalul medico-sanitar şi implicit pacienţii în contextul situaţiilor medicale grave ce pot apărea, aşa cum a fost, spre exemplu, pandemia SARS COV 2", a explicat managerul ICF, conf dr. Anca Coliţă, citată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sunt multe , multe realizari , progrese în medicina românească !

    Mai sunt multe de facut , dar am progresat fff mult ! 

    Medicina în orice țara , este în oglindă cu economia...

    E normal ca in germania , austria , e mai bine în asistența medicală ca la noi 

    Este bine ca se cumpara echipamente de top. Daca s-ar putea cumpara si o noua atitudine a romanilor fata de tara lor , ar fi ideal. Exista oameni buni si optimisti, exista si negativisti. Trebuie sa marim randurile primei categorii. Insa nu se poate fara educatie PRIMARA bine facuta. Clasele 1-8 sunt esentiale, nu absolventii de facultate, caci in clasele 1-8 se invata elementele de software comportamental si de caracter ale oamenilor. Avem oameni buni, dar nu sunt in locuri unde pot face diferenta. Generatia mea (+/_ 52 ani) este de vina ca nu schimba lucrurile suficient de profund si durabil. Orice lucru bun care nu este durabil, nu este suficient de bun . Sa cumparam echipamente nu e greu; sa schimbam oameni e greu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb