MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Masca de protecţie trebuie purtată şi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin

A.B.
Miscellanea / 24 ianuarie 2021

Masca de protecţie trebuie purtată şi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin

Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, o informare cu privire la faptul că, şi după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID, este recomandată purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare socială, transmite Agerpres.

"Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măştii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinaţi. Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită şi infecţia asimptomatică. Din acest motiv, cercetătorii încă nu ştiu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic şi poate transmite mai departe virusul", precizează ministerul într-o postare pe Facebook.

Astfel, potrivit sursei citate, nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate a celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice şi nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului şi care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul şi, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.

Vaccinarea, arată MS, oferă un nivel crescut al imunităţii în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel).

"Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin, vă puteţi infecta şi dezvolta formele severe de COVID-19", menţionează MS.

Totodată, se arată în informare, vaccinul nu garantează imunitate 100% iar eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer şi de 94,1% pentru vaccinul Moderna.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. nu se cunoaste mai nimic , prin urmare nu ma complic cu nimic . un haos total .pana se vor trezi din somn cei care doar executa si nu gandesc , in ceata asta vom pluti .

    Clar ca istoria aceasta nu VA AVEA SFARSIT,pentru simplu motiv ca daca o persoana aeste pozitiva tot globul papantesc trebuie sa tina distanta sociala si botnitele

    Niste fascisti nenorociti! Ce rost mai are vaccinarea daca trebuie sa porti in continuare carpa FIAREI mondiale pe figura? Te vaccinezi ca sa rezolvi ce ?? Chiar daca nu te imbolnavesti, esti in continuare purtator de virus, deci ai rezolvat o lula...

    1. Bai "cre(s)tin inteligent, chirurgul cand opereaza 8-10 o persoana, mai este "fiul diavolului" si mai poarta "masca fiarei"? Cretini idioti religiosi si imputiti.

      Religia = BOALA PSIHICA. 

      Traiasca tehnologia si stiinta! Traiasca progresismul.

      Jos cu religia si adeptii sai. Mars! 

      Bai boulene.. eu am intrebat - ce rost are sa mai faci vaccinul daca nu scapi de carpa oribila a FIAREI de pe mufa? Care-i faza, ca nu inteleg? Ne vaccinam ca sa ce ??

      Corect. Intrebarile sunt justificate si logice. Pai, daca m-am vaccinat inseamna ca m-am imunizat si daca m-am imunizat inseamna ca nu voi mai face boala. Atunci de ce trebuie sa port masca, ce pot transmite celorlalti daca eu nu ma mai pot contamina cu Sars Cov 2? Ceva nu este in regula aici...

      Subscriu. Omul este mai greoi in gandire, dar sper ca isi va reveni si va intelege.

      Doar că la faza asta conspiraționiștii ți-au luat-o înainte. Pentru că au spus că e ceva în neregulă dinainte de a te trezi tu că "ceva e în neregulă aici". Tot e bine că te-ai trezit. Alții sunt complet în lumea lor.

      Creierul vostru de conspirationisti imputiti si fanatici religiosi nu are cum sa priceapa vreodata dc trebuie sa porti in continuare. Mars la pupat moaste, injurat pe bilgheit etc. Apropo, nu uitati sa va spalati pe dinti si sa va platiti licenta aia la windows ca de ani de zile stati asa cu ea fiindca "merge si asa"

    Sa raspunda atunci Ministerul Sanatatii de ce este permis celor vaccinati sa iasa din carantina.

    Sunt idioti sau ticalosi?

    Tocmai ne-au spus ca si cei vaccinati pot fi contagiosi. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb