Comisia Europeană amână din nou planul de reducere a dependenţei de gazele ruseşti

B.G.
Miscellanea / 5 martie

Comisia Europeană amână din nou planul de reducere a dependenţei de gazele ruseşti

Comisia Europeană a amânat pentru a doua oară anunţarea planului care vizează eliminarea dependenţei Uniunii Europene de importurile de energie din Rusia, conform unei consultări de miercuri a executivului comunitar, citată de Reuters.

Iniţial, programul urma să fie prezentat pe 26 martie, dar acum a fost amânat pentru o dată nedefinită, asupra căreia Comisia a refuzat să ofere detalii.

Comisarul european pentru energie, Dan Jorgensen, a declarat în noiembrie, în faţa Parlamentului European, că planul va fi dezvăluit în primele 100 de zile de mandat ale noii Comisii Europene, care a început pe 1 decembrie. Totuşi, această prezentare a fost amânată de două ori, termenul iniţial fiind stabilit pentru februarie.

Uniunea Europeană a stabilit un obiectiv, care nu este obligatoriu pentru statele membre, de a elimina complet importurile de gaze ruseşti până în 2027, pe fondul deteriorării relaţiilor cu Rusia în urma invaziei din Ucraina. Totuşi, unele state membre nu au reuşit să îşi diversifice semnificativ sursele de importuri energetice. De asemenea, importurile de gaze ruseşti în UE au crescut anul trecut, după o scădere în 2023.

După invazia Rusiei în Ucraina şi sabotarea conductelor Nord Stream, UE a adoptat o politică de reducere a importurilor de gaze ruseşti, iar acestea au fost parţial înlocuite cu gaze naturale lichefiate (GNL) importate, în special din SUA. Aceste gaze sunt transportate cu nave, însă preţul lor este mai mare decât al gazelor naturale transportate prin conductele existente.

Blocul comunitar are nevoie de energie la preţuri mai mici pentru a-şi menţine competitivitatea industriei, în faţa rivalilor din China şi SUA, unde costurile energetice sunt mult mai mici.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Era si clar ca aceasta masura idioata lansata de propaganda hotilor de la UE nu poate sa fie decat o sforaiala penibila de rasul curcilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5295
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2969
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8826
Gram de aur (XAU)Gram de aur450.1929

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb