MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Unul dintre bărbaţii răniţi în explozia din Harghita a murit

Laura Boico
Miscellanea / 6 iunie 2016

Unul dintre cei doi bărbaţi răniţi în urma exploziei care a avut loc în localitatea harghiteană Siculeni şi care a fost transferat ieri de la Miercurea Ciuc la Spitalul de Arşi din Bucureşti a murit, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS).

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, care fusese operat, a murit astăzi la ora 02:26. Acesta avea arsuri profunde pe 80% din suprafaţa corpului şi căile aeriene grav afectate.

Cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 23 de ani, are arsuri de gradele II a şi II b pe 36% din suprafaţa corpului, precizează sursa citată.

"La sosire, pacientul era intubat, dar în cursul serii a fost detubat şi respiră spontan. În acest moment nu necesită intervenţii chirurgicale, evoluţia sa fiind una bună sub tratament", conform comunicatului.

Starea bărbatului în vârstă de 50 de ani, rănit în explozia de ieri de la târgul de vechituri din Valea Cascadelor, care se află internat la Spitalul Floreasca, este gravă, iar prognosticul rezervat, informează Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca se află internaţi patru pacienţi răniţi ieri în explozia urmată de un incendiu de la Valea Cascadelor, doi dintre aceştia pe secţia de chirurgie plastică cu arsuri superficiale, stare generală bună şi prognostic favorabil.

"Alţi doi pacienţi sunt internaţi pe secţia de arşi. Bărbatul în vârstă de 50 de ani, care a fost operat în regim de urgenţă, va fi consultat astăzi bronhoscopic pentru a stabili gradul de afectare a căilor aeriene superioare. În ciuda tratamentului administrat, starea generală este gravă, iar prognosticul rezervat. Femeia în vârstă de 64 de ani urmează să fie transferată pe secţia de chirurgie plastică, având o evoluţie bună faţă de ziua de ieri", precizează un comunicat al MS.

La Spitalul de Arşi au rămas internaţi 3 pacienţi : o femeie în vârstă de 83 de ani, cu arsuri pe 5% din suprafaţă corporală, evoluţie bună, internată pe secţia de arsuri; un bărbat în vârstă de 72 de ani, cu arsuri de gradul I, gradul II a şi II b pe 18 - 20% suprafaţă corporală, intubat şi ventilat mecanic, internat în reanimare, care are o evoluţie staţionară, şi un alt bărbat de 54 de ani, cu arsuri de gradul II a şi II b pe 12% suprafaţă corporală, intubat şi ventilat mecanic, internat în reanimare, cu evoluţie staţionară lent favorabilă, menţionează aceeaşi sursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb