Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană se reunesc marţi la lucrările Consiliului Mediu şi vor încerca să ajungă la o abordare generală cu privire la o propunere de regulament privind refacerea naturii.
La reuniunea ce va avea loc la Luxemburg vor participa, din partea României, ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi secretarul de stat pentru afaceri europene, Ionuţ Sorin Banciu, conform agerpres.ro.
Conform informaţiilor publicate pe site-ul Consiliului Europei, propunerea de regulament privind refacerea naturii vizează refacerea ecosistemelor, a habitatelor şi a speciilor din zonele terestre şi maritime ale UE. Aceasta solicită statelor membre să stabilească măsuri de refacere care să acopere cel puţin 20% din zonele terestre şi maritime ale UE până în 2030 şi, în cele din urmă, toate ecosistemele care au nevoie de refacere până în 2050.
Abordarea generală va servi drept mandat de negociere cu Parlamentul European cu privire la forma finală a actelor legislative.
De asemenea, în cadrul reuniunii, miniştrii vor avea o dezbatere de orientare cu privire la o propunere de regulament privind standardele de emisii de CO2 pentru vehiculele grele noi. Propunerea vizează reducerea în continuare a emisiilor de CO2 în sectorul transportului rutier, în conformitate cu obiectivele UE în materie de climă, prin consolidarea obiectivelor de reducere a emisiilor pentru 2030 şi prin stabilirea de noi obiective pentru 2035 şi 2040. În plus, în obiective vor fi incluse mai multe categorii de vehicule, în speţă autobuzele.
În cadrul secţiunii "Diverse", preşedinţia şi Comisia îi vor informa pe miniştri cu privire la principalele reuniuni internaţionale recente. Comisia va furniza informaţii cu privire la punerea în aplicare a licitaţiilor pentru banca europeană de hidrogen ca serviciu pentru statele membre. Italia îi va informa pe miniştri cu privire la candidatura Romei pentru a găzdui EXPO 2030. Cehia va furniza informaţii cu privire la instrumentele economice de sprijinire a economiei circulare şi a reciclării. Franţa şi Spania îi vor informa pe miniştri cu privire la consolidarea politicilor de adaptare la schimbările climatice. şi Spania îşi va prezenta programul de lucru în calitate de viitoare preşedinţie, potrivit agerpres.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2023, 10:01)
De exemplu, am un teren fara valoare, pe un deal , e panta prea mare pt ceva, si e semimpadsurit. Acela produce oxigen, e habitat pt animale, dar la primarie in ficare an ma ameninta cu amenzi dc nu il defrisez. O prostie.
Dc s-ar da certificate de carbon, si 100 de eur pe hectar ar fi bine sa le poti inchide gura la astia.