MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: "Dorim să dotăm echipajele de poliţie cu aparatură de înregistrare audio-video"

A.P.
Politică / 10 iulie 2020

Marcel Vela

Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, că se doreşte ca în scurt timp poliţiştii "din stradă" să fie dotaţi cu mijloace de înregistrare audio-video, conform g4media.

"Mai există un subiect pe care l-am dezbătut (...), subiect care ne-a făcut să decidem să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt (...) să ajungem şi la o finalizare concretă, în sensul în care încă de anul trecut din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti de-ai noştri în judeţul Vâlcea, judeţul Prahova, au fost înregistrate acţiuni şi dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă, să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial, eficient prin aceste mijloace de înregistrare", a declarat Marcel Vela, la sediul MAI.

El a adăugat că această cameră de corp purtată de poliţist "într-un final va responsabiliza şi cetăţeanul şi poliţistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuţii, analize, dezbateri televizate".

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a precizat că valoarea sistemelor ce urmează a fi achiziţionate se ridică la aproximativ 18 milioane lei.

"Poliţia Română a semnat contractul pentru achiziţia a 12.000 de sisteme portabile. Valoarea acestui contract este de aproximativ 18 milioane de lei. Finanţarea pentru această achiziţie este asigurată încă de la aprobarea bugetului de către Guvernul României, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. Am pornit în acest demers de îmbunătăţire a dotării de la o analiză pe care am realizat-o la sfârşitul anului trecut. Am evaluat fiecare incident, fiecare caz în parte, am făcut o paralelă cu autorităţile din alte state şi am ajuns a concluzia că e nevoie de foarte multă dotare, printre care şi aceste dispozitive", a declarat Despescu.

Acesta a mai spus că respectivele dispozitive vor avea un regim foarte strict de respectare a normelor de protecţie a datelor cu caracter personal şi că vor fi stabilite proceduri pentru stocarea datelor, astfel încât ele să fie puse la dispoziţie ulterior.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Deci Poliția romana vrea să-și probeze nelegiuirile in instanță cu imagini video că sa nu mai existe nicio discuție că s-au încălcat drepturi ale omului. Statul totalitar merge înainte împotriva oamenilor simpli care au statutul de suspect fara sa fi făcut ceva anume.

    1. Care drepturi ale omului?Dreptul huliganului sa-ți dea în cap și polițistul sa-l mângâie pe ceafă?Polițiști sa fie dotați cu cele mai bune instrumente pentru dovedirea infractorilor!

    Hoții și infractori se opun !!!!!!!!

    Transparența va schimba total paradigma. Lumea va sta cu picioarele pe pământ : nu-i V-a arde să se bage în seama.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb