MINISTRUL AGRICULTURII: Pachetul legilor proprietăţii va împroprietări peste un milion de români

Eli Roman
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2005

Aplicarea Legilor Fondului Funciar urmează să împroprietărească peste un milion de români, a declarat, ieri, Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii, cu ocazia participării la şedinţa Comisiei Judeţene de Fond Funciar Dîmboviţa. "Legile proprietăţii apără proprietatea din ţara noastră, astfel estimăm că numărul beneficiarilor va depăşi un milion", a spus Gheorghe Flutur. Circa 500.000 hectare de teren agricol şi 2.000.000 hectare de teren forestier urmează să fie retrocedate în urma aplicării Legii nr. 247/2005 (în baza aplicării noului pachet al legilor proprietăţii).

"La nivelul Agenţiei Domeniilor Statului există suficiente terenuri care pot face obiectul retrocedărilor", a mai precizat oficialul ministerului.

Gheorghe Flutur a precizat că termenele clare de depunere a solicitărilor, pînă la data de 22 septembrie a.c., din noul pachet al legilor, au rolul să disciplineze populaţia, respectiv "să fim capabili să finalizăm retrocedările pînă la 1 ianuarie 2007". În opinia domniei sale, acest termen estimat pentru încheierea retrocedărilor este mare, adăugînd că "un an ar fi suficient".

Totodată, domnia sa a subliniat necesitatea mediatizării termenelor de depunere a cererilor de retrocedare în mediul rural chiar prin intermediul bisericilor, şcolilor, medicilor veterinari etc.

În vederea organizării punerii în aplicare a Legii 247/2005 urmează să fie iniţiate instruiri la care să participe membrii Comisiilor Judeţene de Fond Funciar pentru stabilirea dreptului de proprietate, ocazii cu care vor fi prezentate principalele modificări aduse Legii Fodului Funciar. La nivelul judeţului Dîmboviţa urmează să fie împroprietărite un număr de 5.916 de persoane cu o suprafaţă de 3.749 de hectare teren agricol. Pînă în prezent, la nivelul judeţului au fost solicitate 7.547 de hectare teren forestier dintr-un total de 26.371 de hectare. Potrivit prefectului de Dîmboviţa, Jean Popescu, la nivelul judeţului, Agenţia Domeniilor Statului administrează o suprafaţă de 9.378 de hectare, dintre care 4.000 de hectare sînt păşuni.

În final, ministrul de resort a mai amintit de înfiinţarea unui departament ai autorităţii permanente pentru urmărirea aplicării acestor legi, care se va ocupa doar de legile funciare şi care va avea ca atribuţii analiza cazuisticii din teritoriu, acordarea de sprijin în procesul de retrocedare şi de accelerare a acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb