Ministrul Agriculturii: "Vom crea un mecanism pentru a stabiliza toate preţurile din România"

A.F.
Politică / 19 februarie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că îşi doreşte menţinerea unor preţuri pentru alimentele de bază "la acelaşi nivel" din prezent. El de părere că plafonarea adaosurilor la unele alimente considerate "de bază" să fie menţinută, conform news.ro.

"Vom crea un mecanism pentru a stabiliza toate preţurile din România, vorbim la produsele agro-alimentare. Şi doi: vreau, în continuare, ca aceste alimente de bază, cele 14 care sunt în momentul de faţă şi sunt consumate de 50% din populaţia României, să rămână la acelaşi nivel", a afirmat duminică seară, la Digi 24, ministrul Agriculturii.

Florin Barbu explică faptul că îşi doreşte crearea unui mecanism, împreună cu retailerii şi cu Ministerul Economiei, "pentru toate produsele agro-alimentare", în aşa fel încât preţurile să nu crească pentru aceste produse.

În ceea ce priveşte plafonarea, ministrul adaugă: "cred că ar trebui continuat cu această măsură, pentru că este importantă pentru românii cu venituri mici şi medii".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Da, stim care este acest mecanism. Suntem cel mai mare importator (atentie, nu tara de TRANZIT ci consumator) de produse agricole ucrainiene. CEL MAI MARE.

    Pe masa romanilor ajung produse agricole cu multe chimicale, care nu au trecut rigorile sanitar-veterinare europene, dar care sunt permise din motive geopolitice. Motorina folosita la productia lor este donata de tarile NATO, costurile de productie fiind foarte mici. 

    Fermierii romani sunt executati silit pe banda rulanta...... Falimentele sunt la ordinea zilei (a fost mentionat sambata si la buletinul de stiri oficial al Radio Romania Actualitati). 

    Dar, hei.... slava banderistilor ucrainieni si multa bafta fermierilor romani. 

    cred ca avem nevoie de o politica nationala cu privire la fermieri. de exemplu, cartofii , ceapa , morcovii se scumpesc zilnic, in timp ce toti pun grau si apoi se plang ca e ieftin.

    trebuie o limita impusa de stat ca de-aia dau toti faliment in timp ce la alte produse de baza e penurie.

    1. Statul sa infiinteze in piete propriile magazine si sa se aprovizioneze direct de la fermieri. Adaosul sa fie egal cu costul cu transportul, salariul si plata utilitatilor. Profitul simbolic. Practic sa devina concurent direct cu speculantii din piete

    Ce mecanism ma, ca 80% din produse sunt importate. Ati ous agricultura Romaniei pe butuci. Ati pus intreaga Romanie pe butuci si la cheremul stapanilor sin vest si SUA.Nici nu stiu de ce trebuie sa mai platim un ministru al agriculturii.

    da, am vazut cum ati palafonat, in timp de preturile cerealelor sunt prabusite din cauza importurilor neconforme din ucraina

    Comuniști.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb