Ministrul american al justiţiei promite în Ucraina să ajute la urmărirea criminalilor de război

N.R.
Internaţional / 21 iunie 2022

Ministrul american al justiţiei promite în Ucraina să ajute la urmărirea criminalilor de război

Ministrul american al justiţiei, Merrick Garland, a promis astăzi, cu ocazia unei vizite-surpriză în Ucraina, că va explora 'toate opţiunile posibile' pentru urmărirea în justiţie a criminalilor de război şi a autorilor 'de atrocităţi' în această ţară, transmite AFP, conform Agerpres.

'Mă aflu aici pentru a exprima sprijinul neabătut al Statelor Unite pentru ucraineni în faţa invaziei injuste şi nejustificate a Rusiei', a declarat Garland, filmat în apropierea frontierei poloneze de canalul american Fox News.

Ministrul american, care va merge în cursul serii la Paris pentru o întâlnire cu omologii săi europeni, a fost întâmpinat de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Merrick Garland a afirmat că urmau să discute despre 'acţiuni întreprinse de Statele Unite pentru a ajuta autorităţile ucrainene să-i urmărim în justiţie pe autorii de atrocităţi sau de crime de război constatate de întreaga lume'.

'Statele Unite le trimit un mesaj fără echivoc: nu există niciun loc unde să se ascundă', a adăugat el.

Procurorul ucrainean Irina Venediktova a apreciat sprijinul său ca 'foarte important'. 'Înţelegem toţi că ne confruntăm cu inamici foarte puternici', a declarat ea.

Anchetatorii ucraineni spun că au repertoriat peste 18.000 de 'crime de război şi agresiuni', printre care ucideri de civili, violuri, atacuri împotriva unor infrastructuri civile, şi au identificat peste 600 de suspecţi de la debutul invaziei ruse la 24 februarie.

SUA au anunţat în mai crearea unui 'observator al conflictului' din Ucraina, cu o finanţare iniţială de 6 milioane de dolari, pentru 'a strânge, analiza şi distribui pe larg dovezile crimelor de război' pe care le impută Rusiei în Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden l-a calificat personal pe omologul său rus Vladimir Putin drept 'criminal de război' şi 'măcelar', şi a mers mai departe decât guvernul său, estimând că Moscova desfăşoară un 'genocid' în Ucraina.

Rusia afirmă însă că acuzaţiile de crime de război sunt false şi că trupurile civililor descoperite după retragerea trupelor ruse de la periferia Kievului au fost o punere în scenă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Americanii s au facut de kk in Ukraina... Bideu nu mai este sanatos la cap... Omul este senil si trebuie internat in ospiciu Kamala sa ii I a locul daca nu SUA ajunge rau de tot... Pacat ca UE a pus botul in afacerea SUA din Ukraina si v a avea cel mai mult de pierdut... Conducatorii europeni sunt slab pregatiti si nu au viziune... Economia UE se duce in cap, euro scade piede din valoare Ukraina v a fi pierduta la rusi.. UE ramane cu praful de pe toba si cu Russia ca inamic.. Adio gaze, petrol bun si ieftin alte resurse naturale, cereale, piata de desfacere ruseasca pierduta cu sanctiunile... Sanctiunile impotriva Rusiei se intorc impotriva europenilor.. Russia vinde la greu gaz si petrol la chinezi, indieni, asia si face bani mai multi ca anul trecut.. La iarna facem frigul la greu....

    1. Nu fac toti frigul, trolii rusesti sunt considerati prieteni si lasati sa cumpere gaz ieftin in ruble noi, pe steroizi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb