MINISTRUL APĂRĂRII DIN ISRAEL "Dacă apărarea aeriană siriană acţionează împotriva avioanelor noastre, o vom distruge"

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 martie 2017

La două zile după ce Siria a pretins că a doborât un avion israelian care survola teritoriul său vineri dimineaţă, incident infirmat de Israel, chiar dacă a recunoscut violarea spaţiului aerian suveran al Siriei, ministrul israelian al Apărării a ameninţat că va distruge sistemul sirian de apărare aeriană după ce sirienii au tras asupra avioanelor de război israeliene, care au bombardat ţinte pe teritoriul sirian în apropierea oraşului Palmyra, scrie Zero Hedge.

Ministrul Apărării din Israel, Avigdor Lieberman, a declarat, duminică, la postul public de radio din ţara sa: "Data viitoare, în cazul în care aparatul sirian de apărare aeriană acţionează împotriva avioanelor noastre, îl vom distruge".

Conform sursei citate, nu este clar de ce Israelul s-a simţit atacat de acţiunea Siriei împotriva avioanelor sale, care au fost amplasate în spaţiului aerian sirian.

Avigdor Lieberman a avertizat că nu va ezita să atace, deoarece "securitatea Israelului este mai presus decât orice".

Ministrul s-a referit la raidurile raportate anterior de forţele aeriene israeliene, în care Israelul a pretins că a vizat organizaţia politică şi paramilitară libaneză Hezbollah. Israelul spune că trebuie să se protejeze de armele avansate, pe care militanţii Hezbollah încearcă să le obţină de la guvernul sirian.

Siria a tras cu rachete S-200 în avioanele israeliene în timp ce acestea se întorceau din misiunea de noapte. Damascul susţine că a doborât unul dintre avioanele israeliene, deşi Israelul încă neagă acest fapt.

Potrivit agenţiilor mass-media din Israel, una dintre rachetele siriene a fost interceptată de sistemul de apărare aeriană israelian - Arrow. Conform televiziunii Russia Today, a fost prima dată când oficialii din Israel au confirmat utilizarea în luptă a sistemului avansat anti-rachete, care este destinat interceptării rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune. Armata israeliană investighează dacă decizia de a declanşa interceptorii împotriva rachetelor anti-aeriene siriene a fost justificată, precizează publicaţia din Orientul Mijlociu - Haaretz.

Fostul prim-ministru şi ministru al apărării israelian, Ehud Barak, a declarat, sâmbătă, că implicarea sistemului anti-aerian a forţat Israelul să recunoască activitatea militară transfrontalieră, relatează Zero Hedge.

În timp ce recunoaşterea israeliană a unei intervenţii în Siria este rară, aceasta nu este fără precedent. În luna aprilie a anului trecut, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a confirmat pentru prima dată că a avut loc un atac asupra a zeci de ţinte ale Hezbollah, în Siria, operaţiunea fiind condusă de către avioanele de război israeliene.

Ieri dimineaţă, potrivit mai multor agenţii de mass-media, Israelul a bombardat din nou un convoi al Hezbollah în Siria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb