Ministrul apărării naţionale şi ambasadorul SUA, în vizită la Târgovişte

A.C.
Politică / 30 august 2017

Ministrul apărării naţionale şi ambasadorul SUA, în vizită la Târgovişte

Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, a făcut astăzi o vizită la Târgovişte, împreună cu o delegaţie a ambasadei SUA în România, condusă de ambasadorul Hans Klemm, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei, Ţuţuianu a declarat că "ţara noastră este şi va fi întotdeauna un partener important al Statelor Unite ale Americii în această regiune, în care situaţia de securitate este complicată, mai ales după anul 2014".

"România este interesată să consolideze flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice într-un context mai larg, privit unitar de la nord la sud", a enunţat Adrian Ţuţuianu.

Referitor la programele de înzestrare ale Armatei României, ministrul apărării naţionale a precizat că sunt purtate discuţii cu rezultate foarte bune cu companii americane interesate să se implice în domeniu şi în colaborări directe cu societăţi de profil din ţara noastră şi că, în perioada următoare, vor fi perfectate înţelegeri importante, informează sursa.

Ministrul Ţuţuianu a susţinut: "Chiar acum, în timpul vizitei noastre la Târgovişte, la sediul Guvernului României, premierul Mihai Tudose şi secretarul de stat în M.Ap.N. Mircea Duşa au loc discuţii avansate cu compania americană de securitate aerospaţială Lockheed Martin, implicată în programele esenţiale de înzestrare ale Armatei României cu sisteme Patriot şi HIMARS, dar şi în programul de dezvoltare şi mentenanţă privind componenta de aviaţie multirol".

În cadrul discuţiilor, ministrul apărării naţionale a evidenţiat importanţa prezenţei şi creşterii nivelului investiţiilor americane, desvoltarea unui program de înfrăţire între unităţile administrativ teritotiale din România şi SUA, desvoltarea relaţiilor de cooperare în domeniile turistic, cultural şi ştiinţific, subliniind nivelul ridicat al Universităţii Valahia, se arată în sursă.

Ambasadorul Hans Klemm a făcut cunoscut că acţiunea de astăzi a avut drept scop, printre altele, cunoaşterea potenţialului economic al zonei în vederea creşterii investiţiilor directe dintre România şi SUA şi vizitarea unor companii locale de producţie din domeniul industriei de apărare.

Potrivit sursei citate, Hans Klemm a salutat decizia României de a aloca doi la sută din PIB pentru Apărare, ceea ce va crea parteneriate între companii americane şi româneşti, şi a apreciat că vizita ministrului Ţuţuianu în SUA, care va avea loc luna viitoare, şi întâlnirea cu omologul său american vor deschide noi premize pentru creşterea cooperării între SUA şi România în domeniul securităţii, atât în plan bilateral, în cadrul parteriatului strategic, dar şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Programul a inclus şi vizite la Uzina Mecanică Mija şi Uzina de produse speciale din Dragomireşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb