Ministrul Aurescu anunţă o contribuţie de 830.000 de dolari în sprijinul Ucrainei

D.T.
Miscellanea / 4 aprilie 2023

Ministrul Aurescu anunţă o contribuţie de 830.000 de dolari în sprijinul Ucrainei

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat la o sesiune a Comisiei NATO-Ucraina (NUC), în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai NATO, care se desfăşoară, astăzi şi mâine, la Bruxelles, context în care a anunţat o nouă contribuţie a României în sprijinul Ucrainei, conform Agerpres.

Pe agenda discuţiilor au figurat situaţia de securitate din Ucraina ca urmare a agresiunii Federaţiei Ruse şi implicaţiile războiului în planul securităţii regionale şi euroatlantice, sprijinul politic şi practic al NATO şi al aliaţilor pentru statul partener şi eforturile sale de apărare, precum şi stadiul reformelor interne din Ucraina. Au fost abordate şi necesităţile de sprijin consolidat ale autorităţilor de la Kiev şi populaţiei ucrainene, cu relevanţă şi pentru pregătirile aliate în curs pentru Summitul NATO de la Vilnius, care va avea loc pe 11 şi 12 iulie.

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul intervenţiei sale, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat importanţa organizării reuniunii Comisiei NATO-Ucraina, în urma demersurilor susţinute ale Secretariatului Internaţional al NATO, sprijinite activ şi de România, arată sursa.

Ministrul de Externe a pledat pentru consolidarea în plan politic a relaţiilor NATO-Ucraina, inclusiv prin propunerea de creare a unui mecanism aprofundat de consultări politice între NATO şi Ucraina şi transformarea Comisiei NATO-Ucraina într-un Consiliu NATO-Ucraina, cu competenţe sporite faţă de actuala Comisie, care să susţină reformele necesare din Ucraina şi creşterea interoperabilităţii cu Alianţa Nord-Atlantică, precum şi să faciliteze drumul spre aderare al acestei ţări.

El a evidenţiat angajamentul autorităţilor române de a continua susţinerea fermă a Ucrainei, pe toate dimensiunile, inclusiv pentru aspiraţiile sale euroatlantice, în baza susţinerii de către ţara noastră a politicii NATO a Uşilor Deschise, inclusiv în baza deciziilor luate la Summitul Nord-Atlantic de la Bucureşti din 2008.

Ministrul Aurescu a încurajat intensificarea sprijinului aliat şi NATO pentru Ucraina, atât în plan politic, cât şi practic, şi a prezentat sprijinul multidimensional substanţial oferit Ucrainei de ţara noastră, inclusiv în ceea ce priveşte interconectarea transfrontalieră, care va fi importantă şi în etapa reconstrucţiei.

Ministrul Aurescu a anunţat o nouă contribuţie a României în sprijinul Ucrainei, în valoare de 830.000 de dolari, pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistenţă Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund), informează MAE.

"Această nouă contribuţie ilustrează angajamentul solid şi consecvent al României faţă de Ucraina şi vine în continuarea contribuţiei financiare de anul trecut (400.000 de dolari) dedicată întăririi rezilienţei şi capacităţilor de apărare ale Ucrainei", arată MAE.

Reuniunea Comisiei NATO-Ucraina a marcat o dublă premieră, fiind prima sesiune ministerială NUC din ultimii şase ani şi prima reuniune oficială a NATO, cu participarea Finlandei ca membru cu drepturi depline al Alianţei.

Ucraina a fost reprezentată de către ministrul Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba. La reuniune a participat şi Suedia, ca stat aflat în etapele finale ale procesului de aderare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Adevarul este ca merita cat mai ajutati ,mai ales ca si ucrainenii ne ajuta cu masuratorile pe canal si le ofera multe drepturi romanilor din Ucraina

    1. Adevarul e ca le dam cam cat merita, adica vreo 20 de bani de la fiecare roman!

    Aurescule da le tu bani la ukraineni de la mata de acasa…. Demisia sobolanule….

    Pe păduchii ăștia care administrează România au întotdeauna punga plină pentru străini.

    Însă când e vorba de români niciodată nu există bani. 

    De ce?

    Pentru că întreaga garnitură de administratori ai României funcționează EXCLUSIV în interesul străinilor. Oricăror străini, nu doar ucrainieni, americani, nemți, francezi, olandezi sau austrieci! 

    1. Dar pentru fermierii romani sau pentru dragarea canalului Sulina cand veti da?

      Aurescule, ai adaugat la suma asta si valoarea taxelor de import si tranzit pentru cerealele din Ukraina?

    Deunazi parca zicea Bogdan ca noi nu ne "laudam" cum si cat ajutam Ucraina.

    800.000 e o jignire, nu ajutor.

    Foarte puțin. Trebuia măcar 3 miliarde. Săracilor!

    Evident ca Romania doneaza in limitele care le permite situatia financiara grava a tarii ,agravata si mai mult de consecintele razboiului din Ucraina privind energia ,transporturile de marfa ,reducerea afacerilor in general . Plus ca Romania acorda asistenta umanitara ,cazare si masa refugiatilor ...in conditiile in care tara noastra are deficite de cont si de balanta foarte mari . Sa trimita MAE si la redactia BBC lui Shackur un rezumat cu ajutorul foarte concret al Romaniei pentru Ucraina. Armament si munitie primesc de la SUA si alte tari nATO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb