Ministrul britanic al finanţelor se angajează în proiectul pentru Brexit al lui May

Cristina Radu
Internaţional / 19 iulie 2017

Philip Hammond (Sursa foto: Wikipedia)

Philip Hammond (Sursa foto: Wikipedia)

Ministrul britanic al finanţelor Philip Hammond a anunţat că se angajează în proiectul Londrei de a părăsi piaţa europeană şi uniunea vamală după Brexit, relatează DPA. Hammond a făcut aceste declaraţii ieri, în contextul zvonurilor despre ruptura adâncă în cadrul Partidului Conservator al premierului Theresa May, potrivit News.ro.

Un parlamentar conservator l-a obligat pe ministru să spună dacă este "angajat absolut, personal şi cu entuziasm" faţă de planul lui May vizând Brexit. Acesta a răspuns: "Da, am spus în mod clar în mai multe rânduri că atunci când ieşim din Uniunea Europeană, pe 29 martie 2019, vom ieşi şi din piaţa unică şi din uniunea vamală". El a adăugat: "Acestea sunt chestiuni de necesitate juridică".

Ministrul britanic al finanţelor a precizat că prioritatea în privinţa Brexitului este să se ajungă la "cel mai apropiat şi profund parteneriat posibil cu vecinii europeni care să permită continuarea modelului comerţului şi afacerilor, modelului securităţii".

Philip Hammond a părut să susţină, în ultimele sale poziţii, un Brexit mai "slab" decât cel avut în vedere de May şi de alţi miniştri. Acesta s-a pronunţat în favoarea unui acord referitor la o perioadă de tranziţie cu scopul de a "evita perturbări care nu sunt necesare şi prăpăstii periculoase" la sfârşitul divorţului, realizat după doi ani.

Fostul ministrul conservator Michael Heseltine, actual membru al Camerei Lorzilor, a declarat că se aşteaptă ca disensiunile să continue şi să provoace fricţiuni în partid. Ministrul irlandez al agriculturii Michael Creed a declarat luni că nu pare să existe "vreo coerenţă politică" în guvernul britanic şi "vreun leadership vizând Brexit".

Acesta a afirmat: "Diverşi miniştri vorbesc despre un Brexit dur, despre un Brexit slab, că mai bine nu se încheie un acord decât să se încheie unul prost. Ministrul consideră că "lipsa unei coerenţe reprezintă o problemă uriaşă" pentru Irlanda.

Potrivit unor oficiali citaţi de BBC, May şi-a îndemnat Cabinetul la "forţă şi unitate", subliniind necesitatea confidenţialităţii, în urma seriilor recente de divulgări. Theresa May ar putea să fie înlocuită, potrivit unor zvonuri tot mai insistente, după ce a pierdut majoritatea absolută în Parlament în alegerile de la 8 iunie, conform sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb