"China nu este parte directă a crizei din Ucraina"

MINISTRUL CHINEZ DE EXTERNE, WANG YI: "China nu este parte directă a crizei din Ucraina"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 15 martie 2022

"China nu este parte directă a crizei din Ucraina", susţine Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, într-o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe din Spania, Jose Manuel Albares Bueno, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului chinez de Externe, publicat astăzi pe site-ul oficial al instituţiei.

Mai jos reproducem comunicatul Ministerului chinez de Externe.

"La 14 martie 2022, consilierul de stat şi ministrul de externe WangYi a avut o conversaţie telefonică cu ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares Bueno, la cererea acestuia din urmă. Albareş şi-a transmis felicitările pentru succesul Jocului Olimpic de iarnă de la Beijing. Cele două părţi au făcut, în principal, un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală din Ucraina.

Albares a spus că situaţia din Ucraina ameninţă pacea şi stabilitatea în Europa şi, dacă este lăsată necontrolată, va afecta întreaga comunitate internaţională. Spania speră că războiul va fi oprit prin dialog şi mijloace diplomatice cât mai curând posibil. China este o mare ţară iubitoare de pace şi un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Spania speră că China va juca un rol pozitiv în promovarea păcii.

Wang Yi a spus că, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, China a promovat discuţiile de pace în felul său încă de la începutul crizei din Ucraina. Sperăm că a patra rundă de discuţii de pace ruso-ucrainene poate realiza noi progrese acceptabile pentru toate părţile, poate acumula factori favorabili pentru încheierea conflictului şi că poate deschide uşa păcii. Unele forţe au defăimat continuu obiectivul şi poziţia justă a Chinei în problema Ucrainei şi au fabricat diverse informaţii false. China şi-a exprimat întotdeauna judecata bazată pe meritul chestiunii în sine, a respectat suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor ţărilor, a susţinut scopurile şi principiile Cartei ONU şi a susţinut că trebuie abordate preocupările legitime de securitate ale tuturor părţilor. China are cel mai bun istoric dintre marile ţări ale lumii când vine vorba de situaţii de menţinere a păcii şi securităţii. China va continua să joace un rol constructiv în soluţionarea paşnică a crizei din Ucraina cu ocazii multilaterale.

Wang Yi a spus că situaţia din Ucraina este rezultatul tensiunilor de securitate acumulate şi intensificate în Europa de-a lungul anilor. În timp ce încurajează Rusia şi Ucraina să ajungă la o încetare a focului şi să oprească războiul prin diplomaţie, China speră, de asemenea, că Europa şi Rusia se pot angaja într-un dialog şi negocieri egale pentru a găsi soluţii rezonabile pentru problemele de securitate comune şi pentru a stabili un plan echilibrat, eficient şi durabil pentru viitor. China se opune întotdeauna folosirii sancţiunilor pentru rezolvarea problemelor, să nu mai vorbim de sancţiuni unilaterale care nu au nicio bază în dreptul internaţional, deoarece astfel de mişcări vor submina regulile internaţionale şi vor dăuna bunăstării oamenilor din toate ţările. China nu este o parte direct implicată în criză şi nu vrea să fie afectată şi mai mult de sancţiuni. China are dreptul de a-şi proteja drepturile şi interesele legitime şi legale. Spania este un pilon de stabilitate în Europa şi credem că poate juca un rol pozitiv în rezolvarea paşnică a crizei." se arată în comunicatul Ministerului chinez de Externe.

Astfel, China denotă faptul că doreşte să îşi menţină valenţele de mediator în conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "Europa şi Rusia se pot angaja într-un dialog şi negocieri egale "

    Cum? Fara SUA? Nu apare nici macar in subsol.

    China tocmai face lockdown pentru 51 mil de locuitori, pretext pentru niste sanctiuni ascunse contra unora. Daca EU se va trezi cu lipsuri in aprovizionare, sa nu cautati vinovatii decat in tabara europeana. 

    Acest anunt este mult mai important. Este capital. Capital pentru lumea care reprezinta mai mult de 7 miliarde de oameni.

    "YEREVAN, March 14 - Sputnik. The member states of the Eurasian Economic Union (EAEU) and China will develop a project for an independent international monetary and financial system. This was agreed upon by the participants in the economic dialogue "A New Stage of Monetary, Financial and Economic Cooperation between the EAEU and the PRC. Global Transformations: Challenges and Solutions", which was held on March 11 via videoconference. It is envisaged that the system will be based on a new international currency, which will be calculated as an index of the national currencies of the participating countries and commodity prices. The first draft will be submitted for discussion by the end of March." 

    1. Este un anunt si atat! Ramane sa vedem daca si cand se va materializa! Rusia este izolata pe plan international si cauta mijloace alternative prin care sa-si poata continua relatiile economice cu tari precum China sau chiar su India! Ramane de vazut daca India sau China vor continua sa sprijine Rusia daca restul lumii le vor aplica sanctiuni economice! China si India,in comparatie cu Rusia, sunt mult mai dependente de Occident in ceea ce priveste exportul de produse sau investitiile directe in aceste tari! Mai este un aspect: China coopereaza acum cu Rusia si sustine regimul de la Kremlin,dar asta nu inseamna ca va sustine la nesfarsit mentinerea Rusiei ca o putere militara mondiala! Sunt convins ca Beijingul se va bucura atunci cand Rusia va decadea iar ei,chinezii,vor pune gheara pe o parte importanta din teritoriul vecinului de la nord!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb