MINISTRUL COMUNICAŢIILOR: "Achitarea online a taxelor şi impozitelor de către persoanele juridice, în discuţii"

Diana Mihu
Politică / 4 decembrie 2016

"Achitarea online a taxelor şi impozitelor de către persoanele juridice, în discuţii"

Ministerul Comunicaţiilor şi Ministerul Finanţelor sunt în discuţii privind materializarea unui proiect prin care persoanele juridice să poată achita online taxele şi impozitele prin ghişeul.ro, a anunţat la Alba Iulia, ministrul Delia Popescu, potrivit Agerpres.

"Suntem în discuţii în momentul de faţă cu Ministerul Finanţelor Publice şi sperăm să putem finaliza acest proiect pentru persoanele juridice", a spus ministrul Comunicaţiilor, Delia Popescu, întrebată când anume se va dezvolta şi pentru societăţile comerciale partea de plată electronică prin ghişeul.ro.

Popescu a adăugat că speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

"Este un proiect al nostru pe care sperăm să-l finalizăm împreună cu colegii de la Ministerul Finanţelor, pentru că legislaţia pe zona de ghişeul.ro este făcută în parteneriat între Ministerul Comunicaţiilor şi Ministerul Finanţelor. Sperăm să vă dăm această veste cât mai repede, că şi persoanele juridice vor putea să plătească prin intermediul ghişeului.ro", a adăugat Delia Popescu.

Angajaţi ai Primăriei Alba Iulia i-au prezentat, vineri, ministrului o parte dintre soluţiile informatice implementate de municipalitate cu ajutorul fondurilor europene, respectiv "Servicii eficiente de administraţie şi managementul teritoriului" şi "Sistem informatic pentru implementarea modelului de management al relaţiilor cu cetăţenii în administraţia publică locală".

Mai exact, ministrului i s-au prezentat detalii despre două componente - cea de plată electronică pe portalul extern al Primăriei şi cea de Dispecerat, management al relaţiilor cu cetăţenii, inclusiv cu harta de interacţiuni. Delia Popescu a urmărit o statistică a plăţilor taxelor şi impozitelor locale efectuate prin ghişeul.ro, precum şi a numărului de sesizări venite din partea cetăţenilor, care au crescut constant de la an la an.

"Este important să putem face astfel de proiecte, alături de cetăţeni, şi mai ales pe zona de taxe şi impozite. Nimeni nu a scăpat de taxe şi impozite. Drept urmare, relaţionarea cu instituţiile publice, mai ales pe subiectul acesta, care este unul delicat, trebuie facilitată şi trebuie să-i dăm cetăţeanului mai multe facilităţi prin care să interacţioneze cu statul. Nu una singură. Ghişeul, ca unică soluţie, nu mai poate reprezenta viitorul şi astfel de soluţii reprezintă o viaţă normală, până la urmă, pentru noi toţi", a declarat ministrul Delia Popescu.

Ministrul Comunicaţiilor a participat, vineri, la conferinţa de lansare a proiectului pilot "Alba Iulia Smart City".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb