MINISTRUL COMUNICAŢIILOR: Semestrul doi 2008 va fi prielnic pentru listarea Romtelecom

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 decembrie 2007

Momentul cel mai prielnic pentru listarea acţiunilor companiei Romtelecom la bursă va fi al doilea semestru din 2008, urmând ca bursa la care compnia se va lista, să fie stabilită de consultantul juridic, a declarat ieri, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Iuliu Winkler.

"Cea mai bună perioadă pentru listarea acţiunilor companiei Romtelecom va fi al doilea semestru al anului viitor. Este greu să anticipez care va fi sfatul consultantului în vederea listării, la bursa din Bucureşti sau la cea de la Londra. În săptămânile următoare vom lua legătura cu un consultant juridic internaţional în vederea soluţionării acestei probleme. Nu va fi o selecţie de oferte, iar consultantul juridic ne va asista la listare", a spus Winkler.

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor (MCTI) anunţa pe 27 noiembrie că a iniţiat procedurile de actualizare a actelor normative necesare pentru reluarea listării acţiunilor Romtelecom SA, ca urmare a unei oferte publice de vânzare.

Ministerul Comunicaţiilor anunţa pe 23 noiembrie că va relua procesul de selecţie a unui consultant în vederea lansării unei oferte publice de vânzare de acţiuni a pachetului pe care statul român îl deţine la Romtelecom, după ce s-a constatat expirarea contractului de consultanţă în august 2006. Durata acestui contract fusese stabilită la nouă luni.

Contractul de consultanţă şi servicii financiare a fost încheiat în vederea realizării ofertei publice iniţiale secundare de valori mobiliare a MCTI, constând în vânzarea a până la circa 45% din acţiunile Romtelecom, deţinute de statul român prin MCTI, inclusiv a asistării acestuia în procesul de listare pe piaţa bursieră internă şi internaţională şi a efectuării tuturor activităţilor specifice acestor acţiuni.

Deciziile strategice cu privire la piaţa sau pieţele pe care urmează a fi listate acţiunile Romtelecom SA, precum şi cele referitoare la succesiunea etapelor vor fi adoptate de MCTI pe baza studiului realizat de consultantul selectat, studiu care va avea în vedere atât evoluţia performanţelor Romtelecom, cât şi conjunc­tura de ansamblu a pieţei de capital naţionale şi a pieţelor internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb