Ministrul de Externe al Italiei se va întâlni luni cu oficiali pentru a discuta despre acţiunea recentă a Rusiei de a sechestra activele sau de a impune măsuri restrictive companiilor italiene, inclusiv băncii UniCredit, au spus surse care cunosc problema, citate de Reuters.
Vineri, un tribunal rus a ordonat ca activele, conturile şi proprietăţile UniCredit, precum şi acţiunile din două filiale, să fie sechestrate ca parte a unui proces pentru un proiect de gaze abandonat în Rusia, care implică banca italiană, au arătat documentele instanţei.
Hotărârea unei instanţe de arbitraj din Sankt Petersburg acoperă valori mobiliare, imobile şi conturi aparţinând UniCredit, precum şi 100% din acţiunile UniCredit Leasing şi UniCredit Garant, în valoare cumulată de 463 de milioane de euro.
Luna trecută, filiala rusă a companiei italiene de încălzire a apei Ariston a fost plasată sub conducerea temporară a unei entităţi a gigantului gazier rus Gazprom, aşa cum a ordonat preşedintele rus Vladimir Putin printr-un decret.
Sursele au declarat, duminică, că acţiunea în justiţie împotriva UniCredit şi situaţia dificilă a altor companii italiene cu operaţiuni ruseşti vor fi dezbătute în cadrul unei întâlniri convocate luni de ministrul de Externe al Italiei, Antonio Tajani.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2024, 08:48)
Rusii au facut de mult primul pas, iar recent au sechestrat si activele Deutsche Bank, Unicredit. Poate gaseste si UE putina barbatie sa sechestreze activele rusesti de 300 mld dolari din Europa si cele de 150 mld dolari din Elvetia.
Daca agresiunea rusa mai dureaza ani de zile, oricum acolo se va ajunge, la sechestrarea totala a activelor rusesti. Juridic se gasesc solutii, cred ca nu este nici o problema, avem nevoie doar de putina barbatie si vointa politica in UE.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2024, 09:21)
vorbeste "barbatul" din tine....din spatele tastaturii, in anonimat, geme lumea de "barbati adevarati"......:))))
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2024, 11:17)
Bravo...cred ca ala de sus e vaccinat si cu 4 doze...
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2024, 13:14)
Dar de ce sunteri impotriva sechestrarii activelor rusesti si nu si a celor italiene?
1.4. Pai cum de ce (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Dan_Bruma în data de 20.05.2024, 14:35)
Pentru ca este un "democrat" occidental exemplar.
1.5. Vointa politica in UE (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Dan_Bruma în data de 20.05.2024, 14:38)
Vointa politica in UE pe urmatorii ani e sa-ti impuna o taxare dubla a veniturilor prin instalarea unui impozit european. Asta este, "democratia" se plateste.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2024, 15:43)
macar platesc si ma bucur de ea, mai la est la mujici iti ia si gata!
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2024, 16:39)
Cea mai simpla varianta juridica pentru Comisia Europeana este sa sechestreze temporar activele rusesti pentru 50 de ani. La 50 de ani de la incheierea agresiunii ruse in Ucraina banii vor fi restituiti Rusiei, dar fara dobanda.
Cei 50 de ani reprezinta si o garantie ca Rusia nu va mai declansa alte razboaie in Europa.
Iar dobanda, Rusia nu merita sa primeasca pentru ca inflatia mare, respectiv dobanzile mari din piata, se datoreaza jocurilor geopolitice facute de Rusia pe piata petrolului. Rusia a provocat niste costuri enorme Occidentului prin inflatie.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2024, 16:24)
Occidentul colectiv este de acord si aplauda inghetarea activelor rusesti. Mai mult, urmeaza a fi livrate ca ajutor ucrainienilor.
Cand rusii fac la fel cu activele occidentale, toata lumea e furioasa.
Pai cum asa? Credeam ca in razboi ambele parti isi dau palme, nu una da si alta primeste.