Ministrul de externe german consideră staţionarea rachetelor americane cu rază lungă de acţiune o strategie de descurajare

A.F.
Politică / 4 august

Ministrul de externe german consideră staţionarea rachetelor americane cu rază lungă de acţiune o strategie de descurajare

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a justificat acordul încheiat cu Washingtonul privind staţionarea rachetelor americane cu rază lungă de acţiune în Germania, invocând ameninţarea reprezentată de preşedintele rus Vladimir Putin, informează duminică dpa.

"A face politică externă astăzi înseamnă a recunoaşte: principiul speranţei nu ne va proteja de Rusia lui Putin", a scris Baerbock într-un articol de opinie pentru ediţia de duminică a ziarului Bild. "Ceea ce ne protejează acum sunt investiţiile în propria noastră securitate şi forţă - în UE, în NATO şi în Germania. Şi aceasta include decizia de a desfăşura sisteme de armament american cu rază lungă de acţiune", care vor reprezenta "un factor de descurajare credibil" în faţa agresiunii ruse, a scris ea.

Baerbock a subliniat că nu este vorba doar de protejarea Germaniei, ci şi a Poloniei, Finlandei şi ţărilor baltice, care au graniţă cu Rusia şi sunt deja ţinta atacurilor "hibride" ale Moscovei, scrie EFE.

Baerbock l-a acuzat pe Putin că a răspuns fiecărei iniţiative de pace cu escaladare, scriind că doreşte doar ca "Ucraina să i se supună".

În marginea recentului summit al NATO de la Washington, s-a anunţat că rachete de croazieră americane Tomahawk cu o rază de acţiune care ar putea ajunge adânc în teritoriul rus, precum şi rachete de apărare aeriană SM-6 şi arme hipersonice nou dezvoltate vor fi transferate în Germania începând din 2026.

Decizia a stârnit controverse în Germania, unde chiar şi politicieni din Partidul Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz au criticat-o, pe motiv că a fost adoptată fără dezbaterea publică corespunzătoare asupra implicaţiilor sale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. citeam undeva ca pipita asta angaja cu noaptea negri vartosi sa-i tina de urat ....

    1. Nivelul de cultura la mujici:-)

      Descurajezi,aducand rachete nucleare,trebuie sa fii mare fraier sa crezi asa ceva!

      De ce nu pun in Africa,in Asia sa descurajeze!

      Desteptii de europeni,la fel ca si in primul si al doilea razboi,se vor dovedi cei mai prosti oameni de pe planeta din cauza unor carpe de politicieni cu care americanii isi lustruiesc pantofii! 

      Pai europenii o duc cam cel mai bine de pe planeta. De ce zici ca sunt cei mai prosti? Daca nu esti de acord, de ce nu te muti in rusia, china sau coreea de nord?

      la ce te ajuta ca traiesti bine,cum de fapt traiesc si eu ,daca peste cinci ani iti concerntreaza copii pt un nou razboi,care din intamplare nu are loc pe teritoriul SUA,dar e pt dreptate,pt democratie!

      preferam un trai mai modest si mai multa stabilitate in zona,trebuia sa ne vedem de treaba,sa nu intram in nato,sa fim si cu rusl si cu americanul,economic,sa platim acea taxa de protectie prin achizitii de bunuri nemilitare si de la unul si de la altul! 

      nu am murit de foame nici pe vremea lui Ceausescu,mergeam in vacanta ca eram student,fetele erau mult mai de calitate,nu erau siliconate,dupa interes cum sunt acum!

      punand in balanta toate aspectele ,decat o societate bolnava moral dar pe opulenta,prefer o societate sanatoasa,cu valori si mai putin bogata! 

    Asta este ca intrebarea cine cum vede un pahar pe jumatate plina. Pesimistii vad pe jumatate goala, iar optimistii pe jumatate plina. Si amandoi au dreptate, dar depinde daca bate soarele si apa se evapora sau apa se scurge in continuare in pahar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb