MINISTRUL DE EXTERNE UNGAR, PÉTER SZIJJÁRTÓ:  "Atât România, cât şi Bulgaria meritau să fie primite în spaţiul Schengen"

G.D.
Politică / 9 decembrie 2022

"Atât România, cât şi Bulgaria meritau să fie primite în spaţiul Schengen"

România şi Bulgaria ar fi meritat să se alăture spaţiului Schengen, deoarece îşi protejează cu seriozitate graniţele şi au făcut multe pentru a stopa migraţia ilegală, a scris ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Peter Szijjarto, astăzi, pe pagina sa de Facebook, conform News.ro.

În postarea pe care a publicat-o, Szijjarto a scris: "Ieri, la Bruxelles, statele membre UE au votat pe tema primirii Croaţiei, României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Croaţia a fost acceptată, însă România şi Bulgaria nu se pot alătura, deşi ar fi meritat amândouă".

"De ce nu s-au putut alătura, totuşi? Ei bine, pentru că două state membre - Austria şi Olanda - au respins prin veto primirea lor. Toţi ceilalţi au fost pentru. Acum unde sunt comentatorii profesionişti, unde sunt cei îngrijoraţi pentru unitatea UE, unde sunt europarlamentarii care doresc să desfiinţeze luarea deciziilor în unanimitate, unde sunt jurnaliştii liberali mainstream, care se plâng mereu, unde sunt birocraţii de la Bruxelles, unde sunt miniştrii guvernelor liberale?", a întrebat şeful diplomaţiei ungare.

Peter Szijjarto şi-a continuat postarea solicitând ca această tăcere să fie comparată cu "zgomotul" care însoţeşte fiecare poziţie naţională a maghiarilor, în cadrul disputelor de la Bruxelles.

"Mainstream-ul liberal a dat dovadă, încă o dată, de o ipocrizie fără margini: dacă o ţară din Europa Centrală apelează la veto, este sfârşitul lumii, este distrugerea unităţii europene; dacă la veto apelează europenii vestici, atunci este în regulă", a scris Peter Szijjarto.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Acum ca ne-au batjocorit UE si pe noi,

    incep sa inteleg si pe maghiari 

    S-au scris o grămadă de tâmpenii despre unguri dar iata, NU ei sunt aia răi și de ce ar fi? Ca fac investiții la noi și iei apăra interesele în mod activ la UE?

    Big like, Peter! 

    1. Ungurii cauta sa isi justifice pozitia de Gica contra prin faptul ca si altii sunt Gica contra. Adica fiecare are dreptul sa bage batul prin gard si sa incurce alte tari cand are niste interese de politica interna. Atunci sa inceapa balul si sa voteze si toate tarile, inclusuv Romania contra de cate ori au interesul politicienii care conduc in acel moment.

      the big picture :

      Rusia castiga teren fata de UE prin prietenii ei din UE: Ungaria, Austria ... si mai pe din dos Olanda. Mai sunt si alte tari sensibile la acest joc tactic (recunosc, inteligent) al Rusiei.  

      UE ar trebui sa demoleze " mainile" Rusiei in UE: Ungaria si Austria. Si sa tina un ochi special atintit asupra Olandei (am info legate de relatiile speciale la varf intre Rusia si Olanda - e vorba de big money, big business si politicieni si servicii de informatii, nu e vorba de small money).

      dar Ungaria si Austria e extrem de necesar sa fie puse la colt in UE!

      taiati-le conducta financiara, taiati-le sustinerea politica si diplomatica pe proiecte, etc.  

      faptul ca ele sunt " mainile " Rusiei trebuie sa fie prevenit de UE si asta in mod activ... nu declaratii goale de continut si implicatii, ci masuri cu impact diplomatic, politic, material si pecuniar deosebit, masiv.  

      cu o mie de cutite sa fie taiate manutele Rusiei in UE!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb