Ministrul de Interne a cerut cercetarea disciplinară în cazul incidentului de la marşul unioniştilor

Ionuţ Stănescu
Politică / 24 octombrie 2016

Dragoş Tudorache (Sursa foto: Facebook)

Dragoş Tudorache (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 20:22 Klaus Iohannis: "Manifestanţii au exagerat un pic, jandarmii au fost cam nervoşi"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, că vina pentru incidentele din Piaţa Victoriei de sâmbătă, de la marşul unioniştilor, este împărţită între manifestanţi şi jandarmi.

Întrebat dacă intervenţia jandarmilor asupra manifestanţilor unionişti este motivată, Klaus Iohannis a răspuns: "Dacă a fost motivată sau nu, ne-o va spune Ministerul de Interne. Ca observator exterior, remarc că manifestanţii au exagerat un pic. Manifestaţia a avut anumite accente care nu trebuiau să fie acolo, iar jandarmii au fost un pic nervoşi".

Şeful statului a apreciat, cu privire la ideea unionistă, că este vorba de un proiect care prezintă multe dificultăţi şi care nesită timp.

Acesta a precizat: "Manifestaţii ca acestea atrag atenţia, dar sunt sceptic în privinţa utilităţii acestui demers (...) Este un deziderat care cere o abordare foarte serioasă, de lungă durată. Trebuie să fie întrunite anumite condiţii internaţionale pentru a face posibil acest lucru".

Iohannis a criticat şi faptul că unele partide politice au reacţionat într-o "notă populist-electoralistă" la manifestaţia unionistă, dar nu a nominalizat aceste partide.

(S.A.)

----------

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat astăzi că a solicitat conducerii Jandermeriei să desfăşoare o"cercetare prealabilă conform legii pentru intervenţia de la momentul reţinerii şi unde fost folosită forţa" în timpul marşului "unioniştilor" de sâmbătă, din Piaţa Victoriei.

"Nu s-au folosit niciunul dintre echipamentele agresive din dotarea jandarmeriei, nu s-au folosit scuturi, bastoane, gaze lacrimogene sau cătuşe. A avut loc o imobilizare fizică a doi dintre cei patru organizatori care au fost conduşi la Secţia 1 de Poliţie şi abia aici putem discuta de folosire a forţei din partea unora dintre jandarmii care au fost implicaţi în reţinerea şi conducerea celor doi la secţie", a declarat astăzi Dragoş Tudorache, potrivit Digi24.ro.

Ministrul de Interne a precizat: "Aceste incidente punctuale, modul în care a fost folosită procedura de reţinere şi de conducere, sunt elementele pentru care eu am cerut deja Jandarmeriei să fie constituită o comisie de cercetare pentru o cercetare disciplinară aşa cum prevede legea".

"S-au văzut doi oameni care erau culcaţi la pământ, din ce spun jandarmii se culcaseră singuri la pământ şi refuzau să fie ridicaţi şi de aceea Jandarmeria a ales să-i ia pe sus. (...) E singurul moment în care Jandarmeria a folosit altceva decât dialogul.(...) Voi vrea să facem o cercetare amănunţită pentru a stabili foarte clar modul în care s-a făcut acea intervenţie şi dacă a fost facută conform procedurilor", a mai afirmat Dragoş Tudorache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb