Ministrul de Interne al Austriei afirmă că în acest moment "are sens" includerea Croaţiei în spaţiul Schengen, însă nu şi admiterea României şi Bulgariei

S.B.
Internaţional / 3 decembrie 2022

Ministrul de Interne al Austriei afirmă că în acest moment "are sens" includerea Croaţiei în spaţiul Schengen, însă nu şi admiterea României şi Bulgariei

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, afirmă că în acest moment "are sens" includerea Croaţiei în spaţiul Schengen, însă nu şi admiterea României şi Bulgariei, informează news.ro.

Într-un interviu acordat ziarului Kurier la un an de la preluarea mandatului de ministru de Interne, Gerhard Karner reafirmă poziţia exprimată anterior cu privire la admiterea Croaţiei, României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

"Pentru noi se aplică decizia conform căreia credem că are sens să includem Croaţia şi să nu includem acum Bulgaria şi România. Este important - în cazul sistemului de azil, reţineţi - ca trei aspecte de bază să funcţioneaze: protecţia frontierelor externe, refuzurile şi distribuirea. Adevărul este că multe lucruri nu funcţionează în aceste domenii. Şi de aceea trebuie să continuăm să muncim şi să luptăm", a afirmat ministrul austriac de interne în interviul acordat Kurier, întrebat despre posibilul veto al Austriei cu privire la aderarea celor trei ţări la spaţiul Schengen.

Întrebat dacă formaţiunea politică din care face parte se foloseşte de problema azilului pentru a distrage atenţia de la propriile probleme interne ale partidului, Karner a răspuns că nu doar formaţiunea sa politică, Partidul Popular Austriac, susţine această poziţie cu privire la azil, ci şi SPÖ (Partidul Social Democrat din Austria) şi Neos - formaţiune liberală.

"Acest lucru este susţinut de SPÖ şi Neos, printre alţii. Adevărul este că deja am avertizat despre această situaţie în aprilie. Nimeni nu a ridicat această problemă în primăvară în timp ce eu am avertizat că va veni. Am ridicat în repetate rânduri această problemă şi la nivel european, pentru că suntem primii afectaţi de acest val de refugiaţi economici, cei mai mulţi dintre ei vin pe ruta balcanică", a mai afirmat, în acelaşi interviu, ministrul de Interne austriac.

În urmă cu două săptămâni, Karner a declarat pentru cotidianul "Kurier" că este un moment nepotrivit pentru extinderea spaţiului Schegnen, îi ciuda recomandării făcute de Comisia Europeană în această săptămână de a primi România, Bulgaria şi Croaţia în spaţiul european de liberă circulaţie.

"Este un moment nepotrivit să votăm acum o extindere, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează", a declarat pentru "Kurier" ministrul Gerhard Karner, care face parte din partidul conservator ÖVP. "Extinderea unui sistem deja disfuncţional nu poate funcţiona. Situaţia din Europa arată foarte clar că protecţia frontierelor externe a eşuat", a spus ministrul Gerhard Karner.

Ulterior, conform relatărilor presei croate, cancelarul Karl Nehammer a afirmat, în timpul unei vizite la Zagreb, că Austria va susţine candidatura Croaţiei pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar are obiecţii faţă de candidaturile României şi Bulgariei la spaţiul european de liberă circulaţie.

Chestiunea aderării la Schengen a României, Bulgariei şi Croaţiei pare să fi creat neînţelegeri între partidele coaliţiei de guvernare de la Viena, vicecancelarul Werner Kogler, lider al Partidului Verzilor, declarând, potrivit cotidianului "Kurier", că nu este de acord cu evaluarea colegilor conservatori din OeVP şi că "Austria susţine în continuare oficial aderarea României şi Bulgariei" la spaţiul de liberă circulaţie.

Verzii nu susţin veto-ul Austriei faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, scria în urmă ci o săptămână, cotidianul "Kurier". Vicecancelarul şi liderul Verzilor, Werner Kogler, a subliniat acest lucru după ameninţările ministrului de interne Gerhard Karner şi ale cancelarului Karl Nehammer (ambii din ÖVP) că Viena se va împotrivi intrării celor două state în spaţiul de liberă circulaţie, precizează "Kurier" .

"Austria susţine în continuare în mod oficial aderarea Croaţiei, precum şi a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen", a declarat Kogler într-un interviu publicat de cotidianul regional "Tiroler Tageszeitung".

Guvernul olandez a dat undă verde aderării României şi Croaţiei la Schengen, dar îşi menţine împotrivirea "fermă" şi "refuză să accepte" ca Bulgaria să adere la spaţiul de liberă circulaţie. Cabinetul de la Haga consideră în continuare că este prea devreme pentru Bulgaria, care ar putea să adere, totuşi, anul viitor.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Conditile Austriuei,pentru aderare,au fost transmise de seful OMV .d-lui(sa-i zic asa ) Iohanis.El tace ca mutu (pardon :ca el ) iar noi ramanem muri de uimire.

    1. Romanii,trebuie sa stie ca actualii conducatori ai austriei,sunt continuatorii,nazistului HITLER,austriacul care ajuns seful Germaniei,a declarat ca rasa germana,din care se trage si el,este RASA superioara celorlalte popoare europene.Pentru austrieci,romanii,sunt o rasa inferioara care sunt numiti TIGOINI. Dupa data de 8 decembrie,cand se v-a hotara intrarea romaniei in schenghen,daca austria se v-a opune,acesti nazisti,vor avea o mare surpriza si anume. Toate afacerile austriece di romania,vor fi supuse unui embargou total de catre romanii patrioti. Astfel,OMV,RAFAIZEN,benzinarii le OMV si celelalte afaceri fie pe persoana juridica sau fizica austriece,vor fi supuse de catre patriotii romani unor pichetari drastice prin care nu se va mai permite ca nimeni din romania sa mai poata permita sa intre in aceste asazise OFCINE austriece.IOHANNIS,ar trebui sa ii ceara ambasadorului austriac sa plece din romania,iar ambasada austriei sa functioneze doar ca un consulat pana la lichidare tuturor afacerilor austriece in tara noastra. Daca IOHANNIS nu v-a face acest lucru,inseamna ca este deacord cu austriecii si ar trebui sa fie DEMIS.!

      MARS afara din ROMANIA,NAZISTILOR.!

    Bine ca nu a spus... "face sens".

    Sa ne fure petrolul, padurile, cimentul, banii cu dobanzile bancilor lor are sens? Sa scoti miliarde din Romania are sens? Sa distrugi sute de hectare de padure, cu lemn cumparat la negru, are sens? Sa faci un omv srl cu sediul la viena, care extrage petrolul romanesc aproape gratis si sa l vinzi la pretul pietei are sens? Sa faci o banca pentru locuinte chipurile, si sa furi efectiv banii deponentilor are sens? Cum se zice zdrente nenorocite in germana? Poate ne spune domnu presedinte ca d aia l a ales poporul, ca de, e neamt si vorbeste altfel cu ei...

    Mesajul pe care ni l-au transmis ani de-a randul lalelele drogate este acelasi cu cel pe care ni-l trimit astazi cei mai mari spoliatori ai Coloniei noastre, austriecii: "Sclavetii din Europa de Est n-au ce cauta in Schengen-ul nostru"! In schimb, in Schengen-ul lor pot intra fara probleme, toate maimutzele inchinatoare lui Allah, toti teroristii islamici, toti africanii si toti taranii si rachetii ucrainieni! De fapt, orice roman demn, nationalist si patriot n-ar trebui sa dea nici macar 2 bani, pe UE si pe Schengen-ul lor de rahat!

     

    1. Dau vina pe noi ca ajung toti astia in Austria.Vina autoritatilor noastre consta in faptul ca nu-i lasa pe toti sa treaca .In vest vor,nu la noi ,sa-i lasam sa-i invadeze ca lumea,doar asa vor face diferenta!

      Pentru habsburgi, ardielienii au fost si sunt suboameni, iar suboamenii nu au avut dreptul la recunoasterea limbii, religiei si nationalitatii.

      ia zi si de fanariotii de prin sud, neamurile tale cand au iesit din bordeie?

    Austriecii sunt nesimtiti ordinari... Boicotati toate firmele si bancile austriece din Romania... Nu mai alimentati la OMV, nu mai faceti afaceri cu BCR ul mutativa depozitele la alte banci romanesti... Iar politia de frontiera sa lase sa iasa din tara toti migrantii spre Viena....

    1. Si Raifaissen bank boicotata...

      Rafaissen bank oricum e o banca varza ... vai de staua si mama celor care lucreaza prin ei , niste varzari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb