Ministrul de interne al Austriei: "Extinderea spaţiului Schengen nu are sens"

F.D.
Internaţional / 14 septembrie 2023

Ministrul de interne al Austriei: "Extinderea spaţiului Schengen nu are sens"

Preşedinta Comisiei Europene a cerut miercuri, în discursul despre Starea Uniunii, ca România şi Bulgaria să fie admise imediat în spaţiul Schengen. Ministrul de interne din Austria, Gerhard Karner, s-a grăbit să-i dea replica şi s-o refuze, insistând că îşi menţine împotrivirea, relatează presa austriacă, conform News.ro.

Ministrul de interne de la Viena, Gerhard Karner, a respins apelul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a ridica imediat blocajul austriac impus aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen. Lupta împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi trebuie să fie obiectivul central al Comisiei Europene, a comentat Karner.

"În prezent, cifrele privind migraţia sunt în creştere în întreaga Europă şi în multe ţări se discută despre controale suplimentare la frontieră, de exemplu în Germania, pentru graniţa cu Polonia. În acest moment, nu are sens pentru mine să vorbesc despre o extindere a spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine", a declarat ministrul austriac de interne, citat de publicaţia Die Presse.

În discursul său privind Starea Uniunii, Ursula von der Leyen ceruse ca Bulgaria şi România să fie admise în spaţiul Schengen "fără întârziere". Ambele ţări au dovedit că îndeplinesc condiţiile necesare, a declarat ea.

Guvernul austriac a blocat aderarea la Schengen a Bulgariei şi României la sfârşitul anului trecut şi în ciuda demersurilor făcute de cele două capitale şi de Bruxelles-ului îşi menţine împotrivirea invocând riscuri în materie de migraţie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Inteleg ca noi, romanii, suntem prea mici, neputinciosi si ne-uniti ca sa-i faultam in mod asemnator pe austrieci. Dar daca si marea majoritate a statelor din UE chiar crede ca este o nedreptate ce se intampla cu Bulgaria si Romania atunci de ce nu se face ‚la comun‘ ceva in acest sens? De ce nu se impun sanctiuni acestor Gica-Contra?

    Sau de ce nu se schimba modul in care statele sunt admise in Schengen si sa nu mai fii vot unanim ci 80-90% sa fie de ajuns?

    Ceva mi se pare cusut cu ata alba in toata povestea asta care ne costa timp si multe miliarde de eur pe an! 

    1. Nici noi nu ne prea dorim, la nivel de conducere, pentru ca in vami se fac marile afaceri.

    Mi se pare corect. Noi le dam petrolul si gazul pe gratis. Ei nu ne primesc in Schengen. La inceputul anului PNL, PSD si UDMR au prelungit licentele de exploatare din 2027 pe inca 15 ani. Asta inseamna sa ai politicieni trada.tori.

    nici un roman nu mai are voie din acest moment sa foloseasca serviciile si bunurile austriece.

    1. Cum ar fi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb