Ministrul economiei de la Paris: "Franţa nu este de vânzare"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 mai 2014

Ministrul economiei de la Paris: "Franţa nu este de vânzare"

"Franţa nu este de vânzare", spune ministrul francez al economiei, Arnaud Montebourg, ignorând criticile UE referitoare la abordarea sa privind preluările companiilor locale de către firmele străine.

Amintim că, săptămâna trecută, Guvernul de la Paris a adoptat o reglementare care-i conferă puteri extinse pentru blocarea preluărilor din sectoarele strategice. Un decret oficial, publicat joi, dă statului drept de veto efectiv asupra preluărilor din energie, astfel că Executivul ar putea bloca oferta de 16,9 miliarde dolari a companiei americane "General Electric" Co. (GE) pentru activităţile energetice ale grupului industrial francez "Alstom" SA.

Autorităţile europene din sectorul Concurenţei au avertizat că reglementarea denotă "protecţionism", iar principalul grup al angajaţilor din Franţa a calificat-o drept "o idee proastă".

Guvernul francez a criticat oferta GE, care este sprjinită de board-ul "Alstom", şi a anunţat că ar prefera o alianţă între companii, nu o vânzare. Executivul vrea, totodată, ca "Alstom" să ia în considerare propunerea alternativă pentru un schimb de active din domeniul energetic şi de transport cu "Siemens" AG din Germania, astfel încât să creeze "doi campioni europeni puternici".

"Nu suntem de vânzare. Franţa nu este de vânzare", a spus Arnaud Montebourg, într-un interviu acordat postului de radio RMC. Oficialul francez a adăugat: "Suntem în favoarea alianţelor, nu a preluărilor. Nu suntem o pradă, mai ales în astfel de sectoare strategice. O alianţă poate fi realizată cu General Electric. Nu este cazul în acest moment, dar situaţia poate evolua".

Oficialul francez urma să se întâlnească, vineri, cu reprezentanţii GE, iar săptămâna aceasta - cu cei ai sindicatului "Alstom" pentru discuţii în privinţa viitorului companiei care a fost salvată de guvernul francez de la faliment, în urmă cu un deceniu.

Ministrul francez al economiei a declarat că Executivul nu va permite dezmembrarea companiilor interne, ca să fie "devorate", şi nu a exclus preluarea unei participaţii la "Alstom" ca parte a eforturilor de a asigura viitorul companiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand o sa aiba si Romania o asa conceptie, un asa ministru? 

    Alo, guvernul Ponta; se aude?! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb