Ministrul Educaţiei, în turneu după căderea guvernului

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2018

Ministrul Educaţiei, în turneu după căderea guvernului

Liviu Marian Pop a plecat într-un turneu prin ţară după căderea guvernului Tudose şi desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru. Cel mai contestat/cunoscut membru al ultimului guvern - l-a depăşit la notorietate chiar şi titularul de la Agricultură, Petre Daea - este decis să îşi susţină proiectele până în ultiam zi de mandat, asta în cazul în care nu obţine încă unul.

Manualul unic, interzicerea auxiliarelor, Bacalaureat în luna februarie, manualul de sport, compendiul pentru clasa a 5-a sunt câteva dintre iniţiativele ministerului, care au fost intens dezbătute, contestate, aplaudate în mandatul lui Liviu Pop.

Ministrul a declarat că nu are nicio emoţie legată de posibilitatea înlocuirii sale: " CEx-ul va decide. Nu sunt în Guvernul României pe persoană fizică. Am venit politic, voi pleca politic atunci când CEx-ul va decide. Nu am nicio emoţie din punctul ăsta de vedere. Important este ca programul de guvernare să continue pe zona de educaţie aşa cum ne-am angajat în faţa electoratului. Avem un program de guvernare foarte bun, dar sunt convins că poate fi îmbunătăţit. O să avem şi formulă de îmbunătăţire către următorul Guvern. Eu am spus, nu au votat cetăţenii în decembrie Liviu Pop la Minsiterul Educaţiei. Au votat un program de guvernare".

Lăsând impresia că nu are timp pentru combinaţiile politice specifice perioadei dintre căderea unui guvern şi instalarea altuia, titularul de la Educaţiei şi-a publicat programul pentru următoarea săptămână pe site-ul ministerului: "Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, continuă seria dezbaterilor regionale privind proiectele şi programele lansate de Ministerul Educaţiei Naţionale, după următorul program: Constanţa (19 ianuarie), Târgu Jiu (22 ianuarie), Bacău (23 ianuarie) şi Cluj-Napoca (25-26 ianuarie).În acest context, ministrul Liviu Marian Pop se va întâlni cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene, directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar, cadre didactice, reprezentanţi ai asociaţiilor de elevi, părinţi şi sindicate. Subiectele supuse dezbaterilor vizează propunerile de planuri-cadru pentru învăţământul liceal (filiera teoretică), revizuirea planurilor-cadru şi a programelor şcolare pentru învăţământul primar, metodologiile privind acordarea gradaţiei de merit, finanţarea/elev şi de evaluare a inspectorilor şcolari generali/adjuncţi şi a directorilor de şcoli. În acelaşi timp, vor fi abordate şi subiecte precum regimul temelor pentru acasă şi constituirea pachetelor de resurse educaţionale deschise (RED), respectiv stimularea participării cadrelor didactice la elaborarea noilor manuale şcolare. De asemenea, vineri, 26 ianuarie, ministrul Liviu Marian Pop va participa, alături de reprezentanţii MEN şi de inspectorii şcolari generali din regiune, la Conferinţa de lansare a Olimpiadei Internaţionale de Matematică 2018, competiţie care se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 3-14 iulie."

Dacă premierul nu a mai putut aştepta cu demisia câteva ore, ca să îl primească aşa cum se cuvine pe omologul său din Japonia, Liviu Pop îşi respectă programul până la capăt şi nu lasă cu "mâna întinsă în aer" niciun inspector şcolar.

Desigur, într-o situaţie precum aceasta nimeni nu mai atent la discuţii tehnice şi aşteaptă cu înfrigurare instalarea noului ministru, care conform tradiţiei are dejB o mapă plină cu reforme fundamentale. Părinţi, profesori, elevi aşteaptă cu înfrigurare numirea noului ministru.

Rectorii celor mai prestigioase universităţi din ţara noastră au trimis o scrisoa­re deschisă adresată Ministrului Educaţiei, Liviu Marian Pop, în legătură cu situaţia Institutului Limbii Române (ILR). Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, rectorul Universităţii , "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop, şi rectorul Universităţii din Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, protestează faţă de intenţia anunţată de conducerea ILR, de a schimba componenţa Consiliului de coordonare a instituţiei: "Universitatea din Bucureşti, Universitatea «Babeş-Bolyai» din Cluj- Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara îşi exprimă surprinderea faţă de solicitarea recent primită din partea conducerii Institutului Limbii Române de a propune noi persoane pentru a face parte din Consiliul de coordonare al Institutului Limbii Române, intenţionând astfel să îi modifice componenţa. Având în vedere că solicitarea de înlocuire a membrilor vine la doar un an de la intrarea în funcţiune a actualului Consiliu şi apreciind că activitatea desfăşurată în acest interval de către membrii acestuia a avut efecte benefice pentru consolidarea eficienţei şi a prestigiului instituţiei, conducerile universităţilor semnatare consideră că iniţiativa directorului Institutului Limbii Române este inadecvată, lipsită de temei. Ne reafirmăm pe această cale adeziunea faţă de proiectele elaborate de actualul Consiliu privind reorganizarea Institutului Limbii Române ca ins­tituţie cu un pronunţat caracter academic, sprijinind în totalitate iniţiativele propuse de membrii desemnaţi în Consiliul de coordonare, care se înscriu în linia durabilă a activităţilor de promovare a limbii, literaturii, culturii şi civilizaţiei româneşti peste hotare.Ţinând cont de toate aceste considerente, universităţile semnatare, în calitatea lor de structuri care recomandă membri în Consiliul de coordonare al Institutului Limbii Române, doresc să îşi reconfirme susţinerea pentru actualul Consiliu şi solicită public menţinerea în funcţie a acestuia în actuala sa componenţă. Rectorii prof. Mircea Dumitru, acad. prof. Ioan Aurel Pop şi prof. Marilen Pirtea solicită public menţinerea în func­ţie a Consiliului de coordonare, în actuala sa componenţă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb