Ministrul Educaţiei le va retrage titlurile de doctor lui Florentin Pandele şi Petre Tobă

Mathias Klein
Politică / 18 decembrie 2016

Florentin Pandele

Florentin Pandele

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, urmează să semneze săptămâna următoare, după obţinerea avizului juridic, ordinele de retragere a titlurilor de doctor pentru fostul ministru Petre Tobă şi primarul comunei Voluntari, Florentin Pandele, a anunţat Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

"Pot să confirm că CNATDCU a respins contestaţiile domnilor Tobă şi Pandele şi săptămâna viitoare, potrivit procedurii, se va obţine avizul juridic, respectiv se vor semna ordinele de retragere a titlurilor de doctor", a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Mirabela Amarandei.

Potrivit purtătorului de cuvânt, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) au existat două sesizări formulate de Petre Tobă şi Florentin Pandele.

Amarandei a precizat: "Sesizările au fost analizate. Cele două persoane au primit verdict de plagiat din partea CNATDCU - domniile lor au depus contestaţii la această decizie. Pe procedura care decurge din regulamentul de organizare şi funcţionare al CNATDCU, a fost realizată o comisie de experţi care a analizat contestaţia atât a domnului Petre Tobă cât şi a domnului Pandele. Practic, contestaţia a fost respinsă. Aceasta este ştirea pe care a confirmat-o astăzi: contestaţia celor doi a fost respinsă de CNATDCU. Urmează ca ministrul Educaţiei, domnul Mircea Dumitru, să semneze ordinele de retragere a titlurilor de doctor atât pentru domnul Tobă, cât şi pentru domnul Pandele".

Ea a spus că, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a CNATDCU, nu mai există alte căi de atac.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei a mai spus: "Aceasta a fost fost ultima cale de atac. A fost depunerea contestaţiei la prima decizie a CNATDCU, contestaţia a fost respinsă, în consecinţă se va retrage titlul de doctor. Dar vorbim exclusiv de modalitatea în care CNATDCU poate face să facă retragerea, respectiv Ministerul Educaţiei. Asta nu exclude şi alte posibile căi de atac pe care domniile lor le pot avea la dispoziţie. Dar, în ceea ce priveşte CNATDCU şi Ministerul Educaţiei, nu mai există alte căi".

Pe 7 octombrie, Comisia specială de experţi a constatat că fostul ministru Petre Tobă şi primarul Florentin Pandele au plagiat şi a solicitat retragerea titlului de doctor. Pe baza raportului întocmit de experţi, Consiliul general al CNATDCU a decis, pe 12 octombrie, că Petre Tobă şi Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Peste 30 de ani Kovesi va primi de la CNSADNA confirmarea că nu a colaborat cu DNA. :D

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb