Ministrul Educatiei: "Profesorii şi elevii cu părinţi peste 65 de ani nu vor avea interzis în şcoli"

S.B.
Miscellanea / 10 mai 2020

Ministrul Educatiei: "Profesorii şi elevii cu părinţi peste 65 de ani nu vor avea interzis în şcoli"

Profesorii peste 65 de ani şi elevii cu părinţi peste această vârstă nu vor avea interzis în şcoli pentru pregătirea în vederea Evalurii Naţionale şi a Bacalaureatului. Precizările vin chiar de la ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după ce Institutul Naţional pentru Sănătate Publică(INSP) a făcut o propunere în acest sens, potrivit hotnews.

Anisie a declarat pentru portalul educaţieprivata.ro , că a avut o discuţie pe această temă cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a lua măsuri suplimentare astfel încât profesorii cu vârsta peste 65 de ani să poată veni la şcoală pentru pregătirea elevilor din clasele terminale, informeaza hotnews.

În privinţa elevilor care au părinţi peste 65 ani sau locuiesc cu persoane care trec de această vârstă, decizia se ia în familie.

"Nu este adevărat că au interzis la şcoală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătăţită. Noi vom propune ca şi aceştia să poată veni la şcoală, dacă părinţii lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinţilor, ei vor evalua situaţia de sănătate din familie. Dacă, totuşi, aceştia se află într-o situaţie de risc, elevii vor continua învăţarea, fie online, fie prin teleşcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament", a declarat Anisie pentru educaţieprivata.ro.

Potrivit propunerilor făcute de INSP pentru regulile de urmat după 15 mai, odată cu relaxarea restricţiilor, elevilor şi profesorilor care suferă de afecţiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecţiuni sau au peste 65 de ani le este interzisă participarea la activităţile de pregătire care se vor relua în şcoli.

Potrivit sursei citate, au fost luate următorele măsuri de prevenire şi protecţie propuse de INSP pe perioada desfăşurării activităţilor de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a şi a 13-a) precum şi pe perioada organizării examenelor evaluare naţională şi bacalaureat:

1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi şi va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puţin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

2. La activităţile de pregătire este interzisă participarea elevilor şi a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecţiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecţiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

3. Elevii prevăzuţi la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.

4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

5. Înainte de începerea activităţilor de pregătire/examinare, în spaţiile unde acestea urmează a se desfăşura, se va realiza dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puţin 30 de minute.

6. Accesul în interiorul şcolii se va realiza doar după dezinfecţia mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depăşească 37) şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii.

7. Pe toată durata activităţilor desfăşurate în şcoală, atât elevii cât şi profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi aşezaţi în bănci astfel încât să aibă cel puţin un loc liber în stânga şi dreapta şi un rând liber în faţă şi spate.

8. Eliminarea măştilor purtate de elevi şi profesori se va realiza în locuri special destinate.

9. Activitatea de examinare se va desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nici n-ar avea de ce. S-ar incalca grav drepturile omului.

    Romania este varful de lance al incalcarii drepturilor omului pe tot mapamondu, cu restrictiile aplicate oamenilor in varsta de peste 65 de ani.  

    1. Dle, spui niște prostii!! Are România problemele ei dar că la noi se încalcă, acum,intenționat,drepturile omului este o aiureală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb