MINISTRUL ENERGIEI:  "Am închiriat o platformă online cu 792.000 de lei, dar am trecut totul în declaraţiile de avere"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 octombrie 2016

"Am închiriat o platformă online cu 792.000 de lei, dar am trecut totul în declaraţiile de avere"

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, susţine că, în perioada 1 aprilie 2014 - 31 martie 2015, a cedat drepturile de folosinţă asupra unei platforme de Internet pentru suma de 792.000 de lei, însă aceste informaţii figurează în declaraţiile sale de avere, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

El a făcut această precizare în contextul în care Agenţia Naţională de Integritate a demarat verificări la declaraţia sa de avere.

Ministrul a spus: "Referitor la verificarea declaraţiilor mele de avere din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), consider că aceasta este cât se poate de normală. Înţeleg că ea a fost declanşată la cererea unei persoane particulare, lucru posibil şi firesc conform legilor în vigoare. Orice declaraţie de avere, mai ales a demnitarilor statului român, poate fi contestată sau verificată la solicitarea oricui doreşte să depună o astfel de cerere. Aşadar, consider că investigaţia este cât se poate de normală şi sunt la dispoziţia ANI fără niciun fel de rezerve".

El a subliniat că a trecut încă de la început în declaraţiile de avere o tranzacţie începută la data de 1 aprilie 2014 şi care s-a încheiat la 31 martie 2015: "Obiectul tranzacţiei menţionate este o platforma online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Domeniul de Internet pe care a fost funcţională platforma este monitoreu.com. Domeniul respectiva fost înregistrat în anul 2012 şi se află în continuare în proprietatea mea".

Potrivit ministrului, acesta a fost un proiect care a rezultat din experienţa sa la Bruxelles şi din cunoaşterea politicilor economice de la nivelul Uniunii Europene.

"Platforma a fost un model de analiză întâlnit în mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de soluţii digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene şi pentru predicţii legate de oportunităţi de business pentru actorii implicaţi în acest domeniu", a continuat ministrul, potrivit Agerpres.

Platforma a fost un start-up funcţional şi atractiv pentru care Grigorescu a primit mai multe oferte la momentul respectiv, se mai arată în comunicat.

"Am acceptat o oferta de a ceda folosinţa acestei platforme timp de un an contra sumei de 792.000 lei, impozabili, care se regăseşte în declaraţia mea de avere, cu opţiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacţie nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a funcţionat platforma este înregistrat pe numele meu personal, iar tranzacţia a fost făcută de asemenea în nume personal, motiv pentru care ea şi figurează ca atare în declaraţiile de avere. Plata a fost declarată şi, în consecinţă, impozitată în totalitate", a mai declarat Grigorescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E aceeasi gargara cu care pseudotehnocratul in nimic ne abureste de un an. Cine-l mai crede?

    1. E al doilea Grigorescu care ajunge celebru, primul pentru pictura, iar al doilea pentru "gargara".

    Cui a cedat dreptul de folosinta, ca nu se spune nicaieri...

    1. Sa demonstrez inalta abnegatie professionals a Comisiei Europene in cauza Oltchim...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb