MINISTRUL ENERGIEI, VIRGIL POPESCU:  "Ţara noastră are parte de o largă susţinere din partea SUA"

G.D.
Politică / 27 iulie 2022

"Ţara noastră are parte de o largă susţinere din partea SUA"

România beneficiază de o largă susţinere din partea Statelor Unite ale Americii, potrivit ministrului Energiei, care a avut ieri o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat din SUA, potrivit Agerpres.

"Ţara noastră are parte de o largă susţinere din partea SUA. Astăzi am avut o serie de întâlniri de lucru cu mai mulţi membri ai Departamentului de Stat.

M-am întâlnit cu C.S. Eliot Kang - Assistant Secretary - Bureau of International Security and Nonproliferation - Department of State. Experienţa lui în domeniul energiei nucleare ne-a oferit baza unui dialog consistent şi aplicat pe proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi pe marginea SMR-urilor. La discuţii a participat şi Justin Friedman - Senior Advisor - U.S. Department of State, care a fost prezent în România în luna mai, când am anunţat că amplasamentul primului reactor modular mic (SMR), din România, va fi amplasamentul fostei termocentrale de la Doiceşti. Am primit asigurări că ţara noastră are tot suportul pentru dezvoltarea programului nuclear civil", a scris ministrul, ieri seara, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Virgil Popescu s-a întâlnit cu Jose W. Fernandez - Under Secretary for Economic Growth, Energy and the Environment - U.S. Department of State, cu care a discutat pe marginea întăririi parteneriatului strategic în domeniul energiei, despre întărirea relaţiilor bilaterale şi comerciale dintre cele două state. Totodată, discuţiile au vizat şi soluţiile pentru întărirea securităţii energetice şi actualul context geopolitic.

În cadrul dialogului purtat cu Amos Hochstein - presidential Coordinator for Energy Security - ministrul Energiei a evidenţiat faptul că autorităţile din România doresc să finalizeze etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la sfârşitul acestui an, iar suportul financiar al partenerilor americani este unul foarte important.

"El ne-a transmis că urmăreşte cu atenţie stadiul proiectului construirii celor două noi reactoare de la Cernavodă şi a primului reactor modular de mici dimensiuni şi SUA vor oferi tot suportul necesar pentru a fi finalizate", a mai scris Virgil Popescu pe reţeaua de socializare.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ROMANIA,un STAT fara cap si fara coada. Cetatenii romaniei sunt niste cobai pe care cei care fac parte din clasa politica indiferent de apartenenta si orientarea doctrinala a partidelor,ii expun pe romani, la tot felul de experiente care nici macar nu sunt emanate din interiorul partidelor romanesti,ci experioentele sunt dictate din afara romaniei de catre straini in functie de afilierea partidelor romanesti la familiile europene si nu numai din care fac parte.Astfel,tara a devenit o republica federala care este condusa pe zone de influenta a partidelor parlamentare de la noi. Mai mult,CONSTITUTIA Romaniei,nu mai este respectata de nimeni,incepand cu seful statului si continuand cu celelalte puteri din stat.Presedintele tarii,este interesat de viitorul sau si al familiei sale iar cetatenii romani,pentru el,nu sunt decat o masa de manevra,care sa sustina asa cum doreste el PNL,un partid care a facut si inca mai face mult rau romaniei si romanilor. JUSTITIA ,nu mairespecta demult Constitutia si executa nu respectarea legilor si a constitutiei ci,primeste ordine de la STRAINI,in functie de convingerile politice ale fiecarei BISERICUTE constituite in interiorul sau in functie de finantarile si convingerile si interesele strainilor care ii finanteaza in defavoarea romanilor.Parlamentul,este o ADUNATURA de PARTIDE care nu mai fac legi pentru binele si prosperitatea romaniei si romanilor ci pentru stapanii straini a caror doctrina apartin fiecare.PRESA,este si ea la fel de impartita ca si partidele,in functie de finantarile din exterior pentru care servesc interesele finantatorilor. In tot acest AMALGAM de ANTIROMANISM,CETATEANUL,este nicaieri,parerea lui nu o mai cere si respecta nimeni,cetateanul devenind un SCLAV in propia tara,bun numai o data la 4 ani,ca sa VOTEZE CONTRACOST pe cei care dau mai multa POMANA. ROMANIA,INCOTRO.? ROMANI TREZITIVA pana nu v-a fi prea TARZIU si o sa va pierdeti IDENTITATEA si TARA.!

    1. Deja este târziu

      de mult e prea târziu

    Ma uit la fata lui si nu vad seriozitate pt functia importanta pe care o detine!

    Acest yes man,este bun de pacalit si manipulat,in nici un caz de ministru! 

    si ca deobicei o sa ne iasa pe nas si din buzunare sustinerea .

    ...

    Da,e foarte larga sustinerea,ba lingaule.de aceea nu ne scot vizele.

    Desi mexicanii nu se bucura de o asa larga sustinere,ei trec granita in state fluierand.noi astia cu larga sustinere stam la usa si platim tribut. 

    Povesti americane cu fler ucrainian. Acum sa fi sustinut de SUA inseamna un glont tras in plaman, vorba lui Orban. S-au gasit sa linga cel mai nepopular , idiot si criminal gu

    vern american din cate au fost pana acum. Cei cu fler stiu de unde vine bunatyarea si s-au indreptat intr-acolo. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb