Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a dat asigurări, în contextul protestului spontam de ieri al angajaţilor instituţiei, că toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile. "Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord şi pe care îl voi susţine în continuare este ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere", a adăugat liberalul, potrivit News.ro.
"«Atunci vă aşteptăm la noi la sediu să bem o cafea împreună», mi-au spus la finalul protestului de ieri doamnele de la Trezorerie. Şi la prima oră am fost acolo, am reuşit să ajung azi la două trezorerii din Bucureşti. În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reuşit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor şi să văd cum lucrează, să înţeleg provocările cu care se confruntă şi să împărtăşim câteva zâmbete pe parcurs", a scris Marcel Boloş, astăzi pe Facebook.
Ministrul PNL a mai spus că toţi angajaţii îşi primesc salariile şi nu vor exista probleme cu plăţile şi niciun angajat nu va trebui să susţină examen pentru a îşi păstra funcţia.
"Două aspecte au fost de mare interes şi am vrut să fie clare: 1. Toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile. 2. Niciun angajat nu va fi în situaţia să dea examen pentru a-şi păstra postul" a completat Boloş.
În schimb, liberalul a precizat că nu este de acord ca angajaţii cu venituri mari să primească şi beneficii suplimentare.
"Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord şi pe care îl voi susţine în continuare este ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere. Ei, fiind inima financiară a ţării, ştiu mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat", a concluzionat Marcel Boloş.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2023, 16:56)
Nu m-ar deranja deloc să aflu de la guvernanaţi, într-un buletin lunar, ce proiecte s-au pus deja în lucru pentru îndiguirea şi eventual reducerea mareei sărăcirii sociale care mătură România, pentru apropierea de cerinţele secolului al XX-lea, măcar, în materie de transporturi şi de structuri urbane de dezvoltare, ce programe au fost derulate şi cu ce efecte măsurabile pentru consolidarea şi dezvoltarea agriculturii ca ocupaţie de secol al XXI-lea, nicidecum de secol al XVIII-lea în drum spre al XIX-lea, cum se face acum la noi; cum se dezvoltă infrastructurile şi programele de îngrijire a sănătăţii cetăţenilor, de conservare şi dezvoltare a zestrei de sănătate publică. Ce s-a făcut pentru promovarea CULTURII, nu doar cu C mare, ci cu toate literele mari! Subcultura se mişcă şi singură, repede şi binişor, nu mai e nevoie de investiţii şi de susţinere din partea instituţiilor publice! Cultura este cea în suferinţă, parcată deja în pavilionul muribunzilor din ordinele noilor vătafi ai "benchmarkurilor" de postmodernitate cu care ne-am pricopsit în locul fostei pletore de arnăuţi ai purităţii culturii socialiste!
2. fără titlu
(mesaj trimis de Danusia în data de 11.08.2023, 22:08)
Dacă s ar da examene....come on
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.08.2023, 08:44)
Meseriasii care conduc nici pe portarei nu-i pot plati cum trebuie. Astia nu a viziune de administrare nici a unei scari de bloc.